Restaurant SNCKBR verandert van naam en heet voortaan Waku Waku

Door Janine Guijt 22 januari 2019

Je eet er geen Peking Duck, maar Peking Luck, smult er van smoked tofu en drinkt daar cocktails van uitsluitend plantaardige ingrediënten bij. We hebben het over het grootste veganistische restaurant van Europa aan het Vredenburg. Voorheen heette deze plek SNCKBR, maar vanaf nu gaat het vegan paradijs als Waku Waku door het leven.

“Met de naam SNCKBR zaten we toch een beetje in de fastfoodhoek”, vertelt Floris Beukers, eigenaar van het restaurant. “En we maken zeker het allerlekkerste vegan junkfood, maar we doen nog zoveel meer.”

Tekst loopt door onder de foto.

Jeugdsentiment

Waarom er gekozen is voor de naam Waku Waku? “Het klinkt gewoon leuk en vrolijk”, aldus Floris. “Veel mensen zullen iets van jeugdsentiment voelen bij het horen van de naam, want in de jaren ’90 was Waku Waku een Nederlandse televisiequiz over dieren en de natuur. Inmiddels heeft presentator Rob Fruithof contact met ons opgenomen om ons succes te wensen.”

Bye bye SNCKR, hallo Waku Waku

SNCKBR was tot voor kort een franchise met restaurants in Amsterdam en Eindhoven. De andere vestigingen moesten sluiten vanwege financiële redenen, maar in Utrecht loopt de zaak wel goed.

Lees ook:

10 x vegetarisch eten in Utrecht

Is jouw voornemen om minder (of misschien wel helemaal geen) vlees te eten in 2019? Goed nieuws, wan...


Meer over Waku Waku ontdekken?

Waku Waku

restaurants en horeca

Nu open12:00 - 23:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Vredenburg 28, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.