Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Remmen! Deze Utrechtse flitspalen flitsen het vaakst

Door Janine Guijt 7 juni 2019

Utrecht is een goudmijntje voor het Centraal Jusitieel Incassobureau, zo blijkt uit de laatste cijfers van het CJIB. De Utrechtse flitspalen hebben de eerste maanden van dit jaar hun werk goed gedaan. Wij vertellen je welke digitale flitspalen de afgelopen maanden – van januari tot en met april 2019 – de meeste boetes opleverden.

Ruim 8500 mensen op de bon

De twee flitspalen aan de Graadt van Roggenweg (zowel richting de stad, als de stad uit) betrapten de afgelopen vier maanden in totaal 6.782 weggebruikers die te hard reden. En niet alleen de hardrijders werden op de bon geslingerd, ook de door-rood-rijders werden gesnapt en gestraft. Hoe vaak? 1.538 keer. In totaal zijn dat 8.320 boetes die werden uitgedeeld bij de flitspalen op de Graadt van Roggenweg. Dat komt neer op 69 boetes per dag en 3 boetes per uur. Rijd je over de Graadt van Roggenweg dan kan het dus zeker geen kwaad om op je snelheid te letten en op tijd op de rem te trappen voor een stoplicht.

Nog meer flitspalen

De volgende flitspalen op de lijst laten een stuk lagere cijfers zien. Zo werden er op de Marnixlaan 1.371 automobilisten geflitst. Op de St. Josephlaan waren dat er 570. Op de Amsterdamsestraatweg (specifiek op de kruising met de Sweder van Zuylenweg) kregen 536 mensen een boete en op de Europalaan (kruising met Beneluxlaan) waren dat er 441.

Nog meer leesvoer over het verkeer in Utrecht

Filmpje: zo leeg en rustig zag je Utrecht Centraal Station nog nooit

Het is zover; de dag dat iedereen thuis moet werken, vrij moet vragen of in de file komt te staan do...

Yay! Utrecht is ‘de beste fietsstad ter wereld’

Nieuw plan voor de Maliebaan: geen auto’s meer op de middenstrook

De Kanaalstraat wordt aangepakt: dit gaat er gebeuren

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.