Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proost! De Liquorbar aan de Neude is open

Door Janine Guijt 10 juli 2019

Voorheen vond je er een uitzendbureau, sinds deze week proost je er met zelfgestookte gin en wodka: we hebben het over het pand op de Neude 1. Lefebvre’s Liquorbar opende er afgelopen week de deuren. Vanaf nu kun je er aanschuiven aan één van de hoge tafels, wegzakken in de loungehoek, óf een potje pool spelen in de kelder.

Zoals de naam al doet vermoeden, is Lefebvre’s Liquorbar van dezelfde eigenaar als de naastgelegen wijnbar Lefebvre. “Ik heb altijd gedacht: als het pand hiernaast vrij komt, wil ik het kopen”, aldus Ernest Lefebvre, die al heel wat jaar met het idee van de Liquorbar rondloopt. En ja hoor, dit jaar was het zover. Na een flinke verbouwing (een kantoor omtoveren tot een bar, is niet niks) is de Liquorbar open.

Eigen gin en wodka

Bij de Liquorbar draait het allemaal om – je raadt het al – sterke drank. In samenwerking met de lokale distilleerderij ‘De Pronckheer’ uit Cothen heeft het team van de Liquorbar hun eigen gin en vodka gestookt. Verder vind je er dranken van kleine distilleerderijen en brouwerijen op de kaart.

Al Capone als inspiratiebron

Voor het verhaal achter Liquorbar moeten we terug naar het Amerika van 1919. Vanaf dat jaar werd Amerika namelijk ‘drooggelegd’: om een einde te maken aan problemen als alcoholisme, huiselijk geweld en corruptie in saloons kwam er veertien jaar lang een ban op alcohol. De alombekende gangster Al Capone werd in deze tijd groot met zijn illegale handel in alcohol. Er ontstonden allerlei geheime plekken waar rebelse heren en dames toch graag het leven vierden met een borrel in de hand.

Volgens de eigenaren van Liquorbar is de nieuwe horecazaak geïnspireerd op deze tijd. “Bij ons geniet je van het aloude cafégevoel en wordt je rebelse dorst gelest. Dit is de plek waar je wordt herkend, sterke verhalen deelt, luid mag lachen en ook kan fluisteren”, lezen we op de website.

Ook nieuw in Utrecht:

noir-utrecht-6

Restaurant zonder menukaart: bij het nieuwe pop-up restaurant Blanc laat je je verrassen

Leuk nieuws voor alle foodies: op 15 juli opent in onze stad pop-up restaurant Blanc. Bijzonder aan ...

Nieuw in Utrecht Oost: smullen van pokébowls bij Pokétastic

Wij gingen een hapje eten bij de Rum Club: dit vonden we ervanMeer over Liquorbar ontdekken?

Liquorbar

cafés

GeopendHele dag

Neude 1, Utrecht

Bekijk meer:cafés

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.