Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Politie ontruimt vier Utrechtse parken vanwege drukte

Door Bonnie Dekkers 21 september 2020

Zaterdag 19 september beleefden we een heerlijke nazomerdag in Utrecht. Een goede reden voor stadsbewoners om naar het park te gaan. En veel mensen hadden dit idee, want de politie moest vier parken leeghalen vanwege te grote drukte. Bezoekers hielden te weinig afstand, laat de gemeente weten.

In de parken Paardenveld, Lepelenburg, Wilhelminapark en Griftpark was het in het weekend te druk en daarom stuurde de politie mensen naar huis. Op Twitter meldt de gemeente: “Politie en gemeentelijk Toezicht en Handhaving hebben bezoekers gevraagd de parken te verlaten. Daar is gehoor aan gegeven: is goed en rustig verlopen.” Op Twitter werd ook een filmpje gedeeld van iemand die in het Wilhelminapark aanwezig was. In de video is te zien hoe de politie optreedt in het park.

Meer toezicht

Utrecht staat er niet goed voor in de bestrijding van het coronavirus. Sinds vrijdag 18 september geldt er daarom in Utrecht het risiconiveau ‘zorgelijk’. Zo is er verscherpte handhaving op naleving van de maatregelen en zullen locaties waar een besmettingshaard is geconstateerd sneller worden gesloten.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

neude utrecht

‘Corona maakt een comeback’: deze nieuwe lokale maatregelen gelden nu in Utrecht

Utrecht staat er niet goed voor in de bestrijding van het coronavirus. In onze stad geldt het risico...

Was jij je handen goed? Je checkt het met de coronazeep van deze Utrechtse zussen

5 x leuke dingen die je deze week kunt doen in Utrecht

Vacatures! Deze Utrechtse bedrijven zoeken nieuwe collega’s

Utrechts mysterie: wat doen al die parkieten in onze stad?

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.