Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Politie in Utrecht centrum leent fiets van voorbijganger en pakt zo verdachte

Door Bonnie Dekkers 21 oktober 2020

“Politie staan blijven!”, riep de politie dinsdagavond 20 oktober in de Utrechtse binnenstad tegen een verdachte. Die verdachte besloot niet te luisteren en ging ervandoor. Daarop schoot een voorbijganger te hulp door haar fiets uit te lenen. De verdachte werd daardoor snel aangehouden.

Op Instagram maken agenten melding van de bijzondere achtervolging. Wijkagent Jolien schrijft: “Wanneer je als verdachte toch besluit om door te rennen, gaat alle focus bij de politie aan⚠️! Want aanhouden is ons doel… als je dan tijdens de achtervolging omstanders verschrikt ziet kijken, maar toch hulp bieden, dan gaat een politiehart sneller kloppen! 😀 In dit geval werd er een fiets afgestaan door een alerte getuige. Hierdoor kon de verdachte snel worden aangehouden! En bijkomend voordeel; Verdachte = moe. Politie = niet moe en fit 💪…” De politie was in ieder geval vol lof over de eigenaar van de fiets.

View this post on Instagram

"Politie staanblijven"…🚫 Zo maakten wij ons schreeuwend kenbaar tijdens een achtervolging te voet door de binnenstad. Wanneer je als verdachte dan toch besluit om door te rennen, dan gaat alle focus bij de politie aan⚠️! Want aanhouden is ons doel… als je dan tijdens de achtervolging omstanders verschrikt ziet kijken maar toch hulp bieden dan gaat een politiehart sneller kloppen!😀 In dit geval werd er een fiets afgestaan door een alerte getuige. Hierdoor kon de verdachte snel worden aangehouden! En bijkomend voordeel; Verdachte = moe Politie = niet moe en fit 💪… En alle lof voor de eigenaar leenfiets😉.. en onze afdeling #cameratoezicht De verdachten zijn voorzien van diverse bekeuringen! 👮🏼‍♀️^^Wijkagent Jolien #aanhouding #binnenstad #puc #politie #utrecht

A post shared by WijkagentenBinnenstadUtrecht (@wijkagentenutrechtbinnenstad) on

Lees ook:

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh-pakket naar keuze weg

Tot en met dinsdag 27 oktober maak je bij indebuurt Utrecht kans om één van de vijf HelloFresh-tegoe...

Karibu gaat verhuizen naar Hooghiemstra en je eet er straks Londen-style brunch

Je kunt dit weekend door een bier drive thru bij de Werkspoorfabriek

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Utrecht

Meer ruimte voor fietser en voetganger: de Voorstraat en Wittevrouwenstraat zijn weer open

adv.