Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plan voor het oude Broese-pand aan de Stadhuisbrug: een duurzaam warenhuis met horeca

Door Janine Guijt 26 juni 2020

Ruim veertig jaar was Broese gevestigd aan de Stadhuisbrug. Afgelopen voorjaar kwam daar verandering in, toen de boekhandel verhuisde naar Post Utrecht aan de Neude. Het pand aan de Stadhuisbrug staat leeg, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in. De bedrijven E&co en The Substitute en hebben namelijk bij de gemeente een plan ingediend voor een tijdelijk duurzaam en circulair warenhuis op deze locatie.

De gemeente Utrecht is eigenaar van het pand aan de Stadhuisbrug en heeft het pand voor twee jaar aangeboden als pop-up locatie voor ondernemers met een goed plan. Een van die plannen komt van start-up E&co en The Subsitute, een Amsterdams bedrijf dat zichzelf ‘een community van duurzame merken, ontwerpers en makers noemt’. Het bedrijf zit bijvoorbeeld ook achter de Duurzame Woonbeurs.

Van kantoorartikelen tot planten

De bedrijven willen het Broese-pand omtoveren tot een duurzaam warenhuis waar je straks kantoorartikelen, huishoudelijke spullen, kleding, planten, cadeaus en nog veel meer koopt. Er moet veel ruimte komen voor Utrechtse makers, merken en producten én als het aan de initiatiefnemers ligt, krijgt het pand een horecagelegenheid. Het bedrijf wil zoveel mogelijk werken met hergebruikte materialen.

Nog even afwachten

Volgens de bedrijven liggen er – naast hun eigen plan – twee ‘commerciële’ voorstellen bij de gemeente. De gemeente Utrecht heeft nog niet gereageerd op het plan. Of het duurzame warenhuis er ook daadwerkelijk komt, is dus nog even de vraag. We houden je uiteraard op de hoogte!

In november wordt de naastgelegen bibliotheek overigens omgetoverd tot tijdelijke expositieruimte. Hier lees je er meer over.

Lees ook:

Utrecht Made

Nieuw in de Twijnstraat: Utrecht Made opent binnenkort een winkel

We krijgen er een nieuwe winkel bij in de Twijnstraat: Utrecht Made Shop. Je shopt er producten met ...

Hotspot-update: 7 x nieuwtjes over horecazaken en winkels in Utrecht

Nieuw in Post Utrecht: Deense woonwinkel Søstrene Grene

Apple-fans opgelet! De flagshipstore van Amac in Post Utrecht is open

Bij nieuw terras de WerkspoorKade is elke week een ander café de baas

Deze is voor de theefans: bij The Bo Bar aan de Lijnmarkt haal je Taiwanese bubble tea

Supertof: maandag opent er een nieuw stadsstrand in Lage Weide

De Stadstuin opent in juli een nieuwe vestiging aan de Lange Viestraat

De nieuwe vestiging van ANNA Pancakes is eindelijk open en wij keken binnen

adv.