WOW! De crowdfunding van restaurant Noir was binnen drie (!) dagen gehaald

Door Anne-Meike van den Berg 13 februari 2018

Vorige week vrijdag schreven we dat er aan de Lange Nieuwstraat een gloednieuw restaurant komt: Noir. Er was nog wel wat geld nodig voor de nieuwe inrichting van het pand, €45.000,- om precies te zijn. Superbizar: de crowdfunding (tenminste, het streefbedrag; je kan nog steeds investeren!) was gewoon binnen drie dagen gehaald. “Het voelt nog een beetje onwerkelijk.”

De mannen achter Noir? Dat zijn Arnaud Verbeek en Raoul Witteman van restaurant C’est Ca. Vrijdagmiddag lanceerden zij de crowdfunding voor hun nieuwe restaurant via CrowdAboutNow. Het geld stroomde meteen binnen en gisteren (maandag 12 februari) werd het streefbedrag van €45.000 aangetikt. “We wisten dat de tijd rijp was voor een nieuw idee na alle reacties die we in C’est Ca kregen, maar zo’n overweldigende respons hadden we nooit verwacht! Het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar al dat enthousiasme werkt enorm aanstekelijk, dus we kunnen niet wachten om te gaan beginnen”, vertelt Arnaud.

Unieke campagne

Is het dan echt zo bijzonder, binnen drie dagen dit bedrag bij elkaar halen? Uh, JA! Mark Laagewaard, directeur van CrowdAboutNow, noemt het ‘een unieke campagne’: “Een horecazaak die binnen zo’n korte tijd de financiering rond heeft, is uniek voor CrowdAboutNow. Op platforms waar rendementen en zekerheden centraal staan en investeerders intekenen zie je vaker snelle campagnes. Maar het succes van Noir zit ‘m echt in het netwerk van Arnaud en Raoul en hoe zij zich afgelopen jaren bewezen hebben met restaurant C’est Ca. Utrecht zit duidelijk te wachten op Restaurant Noir.”

Restaurant Noir opent in mei aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht. En Simple., dat nu nog in het pand zit, verhuist naar de Domstraat.

noir-utrecht
Nieuw in Utrecht

Er opent een restaurant met de sfeer van een Parijse jazzbar in Utrecht: Noir

Men neme: twee Utrechters met een enorme passie voor lekker eten en drinken, een supertof pa...
Anne-Meike van den Berg - Geplaatst op 9 februari 2018
simple-utrecht
Nieuws

Restaurant Simple. verhuist naar het pand van Podium onder de Dom

We wisten al dat restaurant Podium onder de Dom gaat sluiten en we wisten ook al dat er op d...
Anne-Meike van den Berg - Geplaatst op 13 februari 2018

Restaurant Noir restaurants en horeca

Lange Nieuwstraat 88, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca