Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vet! Deze brandweermannen bouwen rampen na met LEGO

Door Janine Guijt 22 januari 2020

LEGO voor kleine kinderen? Absoluut niet. Toen wij een tijdje geleden een kijkje namen bij de opening van de Utrechtse LEGO store stond de zaak toch echt bomvol met volwassen fans. Ook Evert de Graaf (59) uit Houten en André Overeem (66) uit Utrecht bewijzen dat LEGO niet per se kinderspel is. De twee brandweermannen bouwen met de gekleurde steentjes namelijk rampscenario’s na.

Meer dan een kwart miljoen legosteentjes hebben Evert en André in hun ‘rampenstad’ verwerkt. Samen laten ze 23 rampen zien die zich daadwerkelijk in Nederland hebben voorgedaan. Telkens als de brandweermannen moeten uitrukken naar weer een grote calamiteit, stellen ze zichzelf de vraag: is dit er eentje die we straks ook weer nabouwen?

Op naar Legoland

Volgende maand, van 13 tot 16 februari, reizen de brandweervrienden met hun rampenstadje af naar Kopenhagen, op uitnodiging van Legoland in Denemarken. “Zo’n beetje 99 procent van de ingediende aanvragen om daar te mogen exposeren wordt niet gehonoreerd’’, weet Evert de Graaf. “Omdat het niet goed genoeg is. Dat wij wel mogen komen, beschouwen we daarom als een hele grote eer.’’

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit bijzondere project.

Lees ook:

Inspirerend! Deze Utrechters maakten van hun hobby hun werk

Uren Netflixen, uitgebreid koken, meesterwerken schilderen of puzzels leggen; iedereen heeft wel een...

Utrechters Pim en Thomas maakten een fotoserie over bizarre hobbykamers

Héél veel steentjes en de koning is er ook: zo ziet LEGO World eruit

adv.