Politie doet onderzoek naar mysterieuze dood van ‘persoon’ en vraagt foto’s en video’s

Door Anne-Meike van den Berg 13 juni 2018

Was jij op 20 april 2016 op Utrecht Centraal? Dat moet je van de politie nog eens goed op de harde schijf van je fotocamera kijken. In verband met de ‘dood van een persoon’ wil de politie zoveel mogelijk foto’s en video’s verzamelen.

Over de identiteit van het slachtoffer en de omstandigheden van zijn dood doet de politie geen mededelingen. “Omdat het onderzoek nog loopt, kunnen we op dit moment niet meer informatie vrij geven”, laat de politie weten aan het AD Utrechts Nieuwsblad.

Opsporing Verzocht

Dinsdag 12 juni vroeg de politie in Opsporing Verzocht naar foto’s en video’s die gemaakt zijn op 20 april 2016 op het Centraal Station in Utrecht of in winkelcentrum Hoog Catharijne. De recherche wil weten wie er op die bewuste dag in deze omgeving zijn geweest. De politie laat weten dat al het beeldmateriaal kan helpen: selfies en groepsfoto’s, maar ook video’s en foto’s van de omgeving.

Geheugensteuntje

Om het geheugen een beetje op te frissen, geeft de politie enkele gebeurtenissen van die dag: “Op 20 april 2016 speelde FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Deze wedstrijd verloor de thuisclub met 0-2. Verder was er een congres in de Jaarbeurs: ‘Overheid 360º’. In TivoliVredenburg werd de ‘Dag van de Jonge Jury’ gehouden en was er een concert van Anastasia.”

Heb jij bruikbaar beeldmateriaal? Je kunt ze hier delen met de politie.