Filmpje van vechtpartij op terras aan de Oudegracht gaat viral

Door Janine Guijt 11 juni 2018

De meeste mensen komen naar restaurant La Fontana om er een pizza weg te werken met uitzicht op de Oudegracht. De gasten uit een filmpje dat op dit moment viral gaat, hadden duidelijk andere dingen aan hun hoofd…

Met stoel en al de gracht in

In de video – die oorspronkelijk gisteren werd gedeeld op Dumpert en inmiddels al meer dan 300.000 keer bekeken is – zien we een vechtpartij tussen twee mannen. Twee vrouwen proberen de twee uit elkaar te houden, er valt een tafel en glaswerk om en één van de twee mannen belandt zelfs met stoel en al in de gracht… Wat het verhaal achter de ruzie is? We hebben geen idee, dus mocht je hier meer over weten, dan horen we het graag.

‘Haantjesgedrag’

Update 12 juni: Inmiddels hebben we een reactie van een ooggetuige (die liever anoniem wil blijven). Deze persoon was op het moment van de ruzie aan het eten bij restaurant La Fontana. “Sterker nog, de toetjes die te water gingen waren van ons”, vertelt zij. Volgens de restaurantgast begon het opstootje door een onderlinge ruzie tussen twee Engelsen aan dezelfde tafel (een van hen is de man die later te water gaat). “De grote man in het filmpje begon zich ermee te bemoeien, hij vond dit geen normaal gedrag voor in een restaurant. Dit ging echter niet op een fatsoenlijke manier, want hij was meteen vrij agressief. De Engelse, kleine man, was hier niet van gediend. Zo ontstond er wat haantjesgedrag onderling en dit liep uiteindelijk uit op een gevecht. In het filmpje zie je dat de grote man op de Engelsman ligt. De vrouwen (de ene de partner van de grote man, de ander van de Engelsman) probeerden ze inderdaad uit elkaar te houden.”