Deze magische poort bij Utrecht CS zorgt ervoor dat je een topdag hebt

Door Anne-Meike van den Berg 5 december 2017

Slechte dag..? Loop dan even naar de in- en uitgang van Hoog Catharijne, aan de kant van het Moreelsepark. Daar staat namelijk een magische poort die ervoor zorgt dat je binnen no-time weer een stralend humeur hebt.

Complimentjes, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. En dus worden we blij van de magische poort bij Utrecht Centraal. Loop je daar namelijk onderdoor, dan krijg je – gratis en voor niets – een compliment. Hoe leuk is dat!?

Oppepper

De complimentenpoort is een initiatief van de Green Business Club Utrecht Centraal, waarbij de Gemeente Utrecht en dertien andere bedrijven zijn betrokken. Samen werken zij onder andere aan ‘de leefbaarheid van het stationsgebied’. Tom Prosman is lid van een van de werkgroepen van de Green Business Club: “Ik zeg: heb je een zware dag? Loop dan even een ommetje én door die poort. Dan is je dag zo weer gemaakt. Wat dat betreft had de poort niet op een beter moment geplaatst kunnen worden, met de ‘donkere dagen voor kerst’. Iedereen kan in deze periode wel een oppepper gebruiken. Je krijgt een compliment en het enige wat je ervoor hoeft te doen is er onderdoor lopen.”

Mocht je nou een rotdag hebben maar geen tijd om onder de complimentenpoort door te lopen? Bij deze:

  • Wat zie je er ongelofelijk knap uit vandaag!
  • Je bent onze held, wist je dat?
  • Wij durven te wedden dat jij glitters zweet.

p.s. nog even wat credits voor HIK Ontwerpers, die poort bedachten en ontwierpen.