Buurtkatten aan de Bemuurde Weerd hebben hun eigen loungeplek

Twee parkeerplaatsen aan de Bemuurde Weerd Oostzijde zijn al een tijdje niet in gebruik, zo ontdekte oplettende Utrechter Jasper Smit. Hoe hij dat ontdekte? Nou, door zonnende katten. Waarom de parkeerplekken zijn afgesloten, dát wist Jasper dan weer niet. Tijd om dit mysterie op te lossen!

Door Bert Nijenhuis

Op de hekken waarmee de parkeerplaatsen zijn afgesloten zat eerst een bordje waarop stond ‘tot voorjaar 2017’. Een week nadat Jasper het afzettingsbord had gezien, kwam hij er weer langs. Jasper: “Een kat lag lekker te zonnen, veilig binnen het hekwerk. Toen zag ik de sticker met ‘2018’!” Dat is natuurlijk wel heel raar…

Mysterie opgelost

Maar gebiedsprojectmanager Ad Wenning weet hoe het zit. “De fundering van de kademuur is slecht op die plek. Nou moet u niet gelijk denken dat de muur op instorten staat”, stelt hij gerust. “Maar er moet zeker iets aan worden gedaan.”

Parkeren mag er dus niet, om de fundering te ontlasten. Maar waarom dan zó lang? Ad: “Aanvankelijk zouden we dat stuk kademuur inderdaad dit voorjaar vernieuwen. Nader onderzoek toonde echter aan dat de rest van de muur, richting de Adelaarstraat, ook toe is aan een opknapbeurt.”

Ongestoord chillen

En dus wordt nu alles ‘technisch’ voorbereid en wordt de complete klus aanbesteed. Volgens Ad kan er begin 2018 een aannemer aan de slag. Jammer voor de buurtbewoners die voorlopig niet kunnen parkeren. Lekker voor de wijkkatten. Die kunnen voorlopig ongestoord chillen in de zon.

p.s. heb jij ook een Utrechts mysterie? Laat het ons weten!

adv.