Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opletten: bij deze Utrechtse flitspalen wordt er het vaakst geflitst

Door Bonnie Dekkers 19 oktober 2020

Ouch! Ook halverwege dit jaar waren de flitspalen in Utrecht weer een waar goudmijntje voor het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), blijkt uit de laatste cijfers. Wij vertellen je welke Utrechtse flitspalen van mei tot en met augustus de meeste boetes opleverden.

Meer dan 7.000 mensen op de bon

De flitspaal aan de Beneluxlaan (zuid) betrapte de afgelopen vier maanden in totaal 7.348 mensen die te hard reden. En niet alleen de snelheidsduivels werden op de bon geslingerd, ook de door-rood-rijders moesten eraan geloven. Hoe vaak? 299 keer. In totaal zijn dat 7.647 boetes die werden uitgedeeld bij de flitspaal aan de Beneluxlaan (zuid). Rijd je over deze weg, dan kan het dus zeker geen kwaad om op je snelheid te letten en op tijd te remmen voor het stoplicht.

Nog meer flitspalen

Na de Beneluxlaan is er het meest geflitst door de flitspalen aan de Graadt van Roggenweg (zowel richting de stad in als uit). De palen flitsen samen 5.706 keer, waarvan 4.654 voor te hard rijden en 1.052 keer voor door rood rijden. Daarnaast werden er aan de Marnixlaan ook flink wat boetes uitgedeeld: in totaal ging het om 1.047 stuks, waarvan 907 voor een te hoge snelheid en 140 voor door rood rijden. Landelijk gezien staat Utrecht op plaats zes van provincies waar het meest geflitst is.

Lees ook:

weerdsingel utrecht

Hallo nieuwe week! 5 x leuke dingen die je kunt beleven in Utrecht

Er is weer een nieuwe week begonnen en dat betekent: tijd om leuke plannen te maken! We snappen best...

Erwin en Raf hadden jarenlang een horecazaak in Utrecht en wonen nu op Corfu: ‘Ze zeggen dat wij Nederlanders altijd lachen’

Utrechtse mysteries: wat doen die pixelige ‘monstertjes’ in de Herenstraat?

Voor ieder wat wils! 5 vacatures die niet bepaald doorsnee zijn

Wil je zien: 11 x toffe foto’s van street art in Utrecht

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.