Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek vind je vanaf nu bar-bistro Mr. Black and the White Ox

Door Janine Guijt 19 december 2018

In het voormalige hoofdkantoor van Douwe Egberts, pal naast de fabriek, opende op 30 november een gloednieuw restaurant. Bij Mr. Black and the White Ox kun je vanaf nu de hele dag terecht om te eten, drinken, werken en vergaderen. Wij gingen langs om een kijkje te nemen.

Mr. Black and the White Ox zit op de begane grond van de BLEND, het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts. In dit oude kantoor vind je onder andere short stay appartementen en ook zijn er allerlei bedrijven gevestigd. En nu heeft de plek er dus een bar-bistro bij. De zaak bestaat uit vijf verschillende ruimtes: een bar (Mr. Black) een bistro (‘The White Ox) een ‘wineroom’, een mini selfservice supermarkt en een skybox.

Wijnkamer met 3500 wijnen

En de naam? Mr. Black verwijst naar zwarte koffie. De bar moet dé plek worden voor een kop koffie, cocktail of hapje eten. Op de kaart vind je ‘comfortfood in de breedste zin van het woord’, gerechtjes om te delen en een wisselende daghap. The White Ox is vernoemd naar het winkeltje van Douwe Egberts in Joure, waar het allemaal mee begon. In de bistro kom je voor fine dining: een uitgebreid drie-, vier- of vijfgangendiner met bijpassende wijnen. Ook vind je hier de behoorlijk indrukwekkende wijnkamer, waar ruimte is voor maar liefst 3500 wijnen. Eigenaar Frank van Hall vertelt lachend: “Ik heb zelf een wijnclub en we zochten nog een clubhuis, zo is het eigenlijk begonnen. En hoe gaaf zou het zijn als ook andere wijnliefhebbers deze ruimte kunnen huren?”. De wijnkamer is trouwens ook te huur voor private dining.

Skybox

Verder vind je op de vijfde verdieping een heuse skybox met bar: een grote ronde ruimte met panorama-uitzicht over Utrecht. Helaas kun je hier niet op de bonnefooi naar binnenlopen: de skybox is alleen af te huren voor evenementen en vergaderingen.

Ook nieuw in Utrecht:

Lombok heeft er een superhip hotel bij (en er komt ook een restaurant!)

Een hotelovernachting boeken in eigen stad is misschien niet het meest logische om te doen, maar als...

Meer over Mr. Black and the White Ox ontdekken?

Mr. Black and the White Ox restaurants en horeca

Vleutensevaart 100, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.