Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh, wat een nostalgie! Er komt weer een groot ‘klapperscherm’ met vertrektijden op Utrecht CS

Door Pauline Dons 3 december 2019

Kun jij het je nog herinneren? Het grote blauwe bord met het ratelend geluid van omklappende bordjes? Je hebt vast vroeger een keer afgesproken onder het blauwe bord op het station. Helaas verdween dit informatiebord in 2011 uit de stationshal. Maar, goed nieuws: ruim acht jaar later komt het bord terug als een nieuw en digitaal exemplaar.

Ratelend geluid

Het oude klapperbord werd in 2011 weggehaald en overgedragen aan het Spoorwegmuseum. Daarna gaven veel reizigers aan het blauwe bord te missen. Het ratelend geluid van de omklappende bordjes voelde voor veel Utrechters vertrouwd en het was bij het station van ons stadsie gaan horen. De kleine digitale informatieborden die hiervoor in de plaats kwamen vonden reizigers niet-gebruiksvriendelijk. Daar gaat nu verandering in komen: je moet nog heel even geduld hebben, maar binnenkort komt er dan toch echt een nieuw ‘klapperscherm’ op Utrecht Centraal. Het nieuwe en digitale scherm gaat alleen niet ratelen. “Hoe nostalgisch dat ook is, het was tijd voor vernieuwing”, meldt NS aan het AD.

Midden in de stationshal

In 2020 krijgt het grootste station van Nederland weer een ‘ouderwets’ informatiebord. “De laatste puntjes worden nu op de i gezet, zodat we het bord in de loop van 2020 kunnen plaatsen”, meldt NS. Er komt nog heel wat denkwerk bij kijken: “De plaatsing van het bord is afhankelijk van reizigers en loopstromen, maar ook van de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal”, vertelt een woordvoerder van ProRail aan het AD. Op het scherm van 8 bij 4,5 meter zijn de vertrektijden van het komende halfuur te zien en in Utrecht komt het bord te hangen op de oude, vertrouwde plek: midden in de stationshal.

Andere steden

Niet alleen in Utrecht, maar ook in Rotterdam en Den Haag komt een nieuw informatiebord. Het scherm wordt hier op woensdag 18 december officieel in gebruik genomen. In Utrecht staat de plaatsing van het scherm voor 2020 op de planning.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

Filmpje: zo leeg en rustig zag je Utrecht Centraal Station nog nooit

Het is zover; de dag dat iedereen thuis moet werken, vrij moet vragen of in de file komt te staan do...

Dit is waar het tweede grote treinstation van Utrecht komt

5 x wonen in Utrecht op rolafstand van het station

adv.