Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oei, in 2030 komt Utrecht ruim 25.000 huizen tekort

Door Janine Guijt 18 juni 2019

Het is kommer en kwel op de Utrechtse huizenmarkt en voorlopig lijkt daar geen verandering in te komen. Dat blijkt uit recent onderzoek van ABF Research, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het instituut rekende uit dat Nederland in 2030 tweehonderdduizend woningen te weinig heeft. Ook de Domstad krijgt te maken met een flink woningtekort.

Onderzoekers keken naar de verwachte bevolkingsgroei, de vraag naar woningen en de ontwikkelingen in woningvoorraad. Het komt misschien niet als een verrassing, maar in Utrecht en Amsterdam is het tekort het grootst. Volgens de berekeningen van het onderzoeksinstituut heeft de regio Utrecht in 2030 een woningtekort van  26.895 huizen. Dat is zes procent van de huidige woningvoorraad.

De rest van Nederland

Hoe het in de rest van Nederland zit? Dat kun je in onderstaand kaartje zien. Mocht je door dit nieuws willen verhuizen naar een andere regio, dan zijn steden als Middelburg, Maastricht en Emmen aantrekkelijke opties. Daar krimpt de bevolking de komende jaren. Naar verwachting zal het woningtekort in die steden zo goed als verdwenen zijn in 2030.

Meer nieuwbouw

Het kabinet maakte in mei vorig jaar afspraken met gemeenten, provincies, marktpartijen en corporaties. Die afspraken moeten ertoe leiden dat er jaarlijks gemiddeld 75 duizend woningen worden gebouwd. Ook in Utrecht wordt er volop gebouwd. Hier houden we je op de hoogte van nieuws over nieuwbouw in de Domstad.

Bron: LocalFocus

Meer over wonen in Utrecht

Lindy Hendriks Gusto Casa

Droomhuis gezocht? Deze website wil je kennen als je een woning zoekt

Online platformen waarop je Utrechtse koophuizen vindt, zijn er genoeg. Maar een platform waar jij a...

5 x supermooie huizen met een heel fijn dakterras in Utrecht

Dit is hoeveel winst je als Utrechter kunt maken als je nu je huis verkoopt

Meer over

Nieuws Wonen

adv.