Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nostalgie! Er komt weer een groot bord met vertrektrijden op Utrecht CS

Door Janine Guijt 10 juli 2019

Iedereen heeft er weleens afgesproken: onder het grote blauwe bord op Utrecht Centraal. In 2011 verdween het informatiebord met ratelende lamellen uit de stationshal. Huilen, voor sommige mensen, want het bord was een echt Utrechts icoon. Maar goed nieuws: het bord komt terug in een nieuw, digitaal jasje. Zónder ratelgeluiden.  “Hoe nostalgisch dat ook is, het was tijd voor vernieuwing”, aldus NS.

Dat hebben de NS en ProRail vandaag bekend gemaakt. Ook in Den Haag en Rotterdam keren de bekende ‘klapperborden’ terug. Het vernieuwde klapperbord is een digitaal scherm en toont de vertrektijden van het komende halfuur. In Utrecht komt het scherm van 8 bij 4,5 meter op de oude, vertrouwde plek te hangen, midden in de stationshal.

Digitaal bord

Het oude klapperbord werd in 2011 weggehaald en overgedragen aan het Spoorwegmuseum. Daarna gaven veel reizigers aan het iconische bord te missen. Het ratelende geluid van de bordjes die omklapten voelde voor veel Utrechters vertrouwd. Bovendien werden de kleine digitale informatieborden als niet-gebruiksvriendelijk ervaren. Het nieuwe digitale ‘klapperbord’ gaat helaas niet ratelen, meldde de NS eerder al.

De NS hoopt dat de borden er eind dit jaar hangen.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

Word je nostalgisch van: 7 verdwenen Utrechtse iconen uit vroegere tijden

Vroeger was alles beter. Toch? Nah, wij betwijfelen het. Wat we wél weten, is dat Utrecht in vroeger...

Deze Utrechtse iconen vind je ook op andere plekken in de wereld

Utrechtse mysteries: waarom hangt er een bord met informatie over de natuur op Utrecht CS?

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.