Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nóg meer regenbogen en confetti: ook in 2020 wordt Utrecht Canal Pride groter

Door Janine Guijt 21 februari 2020

Een van onze favoriete Utrechtse feestjes? Utrecht Canal Pride! De afgelopen drie edities waren wat ons betreft een ongelofelijk succes, en dus kunnen we niet wachten tot zaterdag 6 juni. Dan vaart er opnieuw een parade van bontgekleurde boten en heel veel blije mensen door de stad. Dit jaar wordt het feestje weer iets groter dan vorig jaar. Waar er in 2019 nog 46 boten meevoeren, zijn dat er in 2020 50.

Maar liefst 89 organisaties hebben zich ingeschreven voor een plaats in de parade. Helaas kunnen die niet allemaal meevaren. De Oudegracht kan volgens de organisatie van Utrecht Canal Pride maar vijftig boten herbergen.

Utrecht Canal Pride 2020: meer dan een feestje

Een onafhankelijke adviescommissie heeft zich de afgelopen week over de inschrijvingen gebogen. Vervolgens is er een advies uitgebracht aan de Stichting Utrecht Pride. Bij de selectie van de deelnemers krijgen LHBTI+ organisaties voorrang op anderen, omdat de Utrecht Canal Pride deze organisaties graag een podium biedt. Tenslotte is Pride meer dan alleen een feestje: met het evenement wil de organisatie zichtbaar maken hoeveel (Utrechtse) organisaties zich bezighouden met de strijd voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Op de website van Utrecht Canal Pride vind je een lijst met organisaties die meevaren op 6 juni.

Lees ook:

Wát een feest! Dit was de Utrecht Canal Pride in één minuut

Een gracht vol bontgekleurde boten, feesten in de buitenlucht en heel veel vrolijke mensen die samen...

Regenbogen, glitters en héél veel boten: foto’s van Utrecht Canal Pride 2019

Briljant! Utrechter Erik tovert buurtfeest om tot heuse Pride

Meer over

Doen Nieuws

adv.