Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen: dit verandert er in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 5 december 2019

Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in van de NS en dat betekent dat er een aantal dingen verandert op het spoor. Ook de dienstregeling van U-OV, de lokale busdienst in Utrecht, ziet er vanaf 15 december anders uit. We hebben de belangrijkste veranderingen in Utrecht voor je op een rij gezet.

Dienstregeling 2020 NS

De NS kondigt de wijzigingen aan als de nieuwe dienstregeling voor 2020, maar de veranderingen gaan dit jaar, op zondag 15 december 2019, al in. Dit zijn de belangrijkste veranderingen op het spoor in Utrecht:

  • Tussen Amersfoort Centraal en Utrecht Centraal gaan zes Intercity’s per uur rijden in plaats van vier. Deze twee extra Intercity’s rijden in Utrecht door naar Den Haag Centraal.
  • Door vernieuwde treinen wordt de Sprinter Zwolle – Utrecht Centraal twee tot drie minuten sneller.
  • De reistijd van de Intercity tussen Zwolle en Utrecht Centraal wordt één minuut langer.
  • Op Utrecht Centraal vervalt de mogelijkheid om vanuit Groningen, Leeuwarden en Zwolle over te stappen op de Intercity richting Den Haag Centraal. De snelste reis van Groningen, Leeuwarden en Zwolle naar Den Haag Centraal wordt dan met een rechtstreekse Intercity via de Hanzelijn.

Verder is het handig om te weten dat er volgend jaar grootschalige werkzaamheden zijn op het traject ’s-Hertogenbosch – Utrecht Centraal. Hier lees je meer over de nieuwe dienstregeling van de NS.

Nieuwe dienstregeling U-OV

Ook de dienstregeling van de bussen in Utrecht verandert. De grootste verandering is dat er straks op zes gedeeltelijk nieuwe buslijnen vaker en sneller wordt gereden. Het gaat om de lijnen 28, 34, 41, 50, 73 en 77. Hier lees je meer over deze buslijnen.

Voor veel andere buslijnen in de stad Utrecht en in de regio zijn er wijzigingen. Er komen nieuwe lijnen en nieuwe routes, sommige lijnnummers wijzigen en sommige bussen komen helemaal te vervallen. Ook de vertrektijden van veel bussen veranderen. Hier vind je per buslijn wat er allemaal verandert in de nieuwe dienstregeling.

Lees ook:

Milieudefensie

Nooit meer file of gratis OV in Utrecht? Geef hier je mening!

Gratis OV voor heel Utrecht of juist meer asfalt zodat je overal met de auto heen kunt. Een lastig d...

Snelheidsduivels, opgelet! Handhavers met lasergun binnenkort op pad in Utrecht

Uitkijken geblazen: dit is de gevaarlijkste afrit van Utrecht

Dit is waar het tweede grote treinstation van Utrecht komt

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.