Yes! Hotel Bunk gaat binnenkort open in Utrecht

Door Kayleigh Mensinga 14 maart 2019

Op zondagochtend naar de dienst in de Westerkerk, dat kan niet meer. Na ruim 125 jaar is de laatste dienst in de kerk aan de Catharijnekade geweest, zijn de kerkbanken weggehaald en is het orgel ingepakt. De afgelopen maanden heeft het monumentale pand een ware metamorfose ondergaan. De plannen om hier een design hotel te vestigen zijn gerealiseerd, want zeer binnenkort opent hotel Bunk eindelijk zijn deuren. Wij zijn reuze benieuwd!  

Privé pods

Maar wat voor nieuw soort hotel krijgt Utrecht er dan precies bij? Bunk is een hotel en hostel in één en biedt naar eigen zeggen betaalbare luxe kamers en privé pods aan. Een hotelkamer zal €44,- per nacht kosten en een pod kost €24,- per nacht. Nu denk je vast: wat zijn pods?! Pods komen oorspronkelijk uit Japan en zijn capsules in één grote ruimte. Op deze manier kunnen er meerdere hotelgasten in dezelfde ruimte slapen. Elke privé pod heeft een groot matras en biedt de mogelijkheid om de gordijnen dicht te doen, zodat gasten zich kunnen afscheiden. Daarnaast zijn er gezamenlijke badkamers aanwezig en kastjes om je persoonlijke spullen op te bergen. Hou je niet zo van een ruimte delen? Dan zijn er genoeg luxe hotelkamers aanwezig met eigen badkamers.

Een echte ontmoetingsplek

Bunk laat in een persbericht weten dat ze vooral een gezellige ontmoetingsplek willen creëren voor reizigers, buurtbewoners en artiesten. De gasten kunnen ontbijten aan lange tafels in de oude kerkzaal, omgeven door kunstwerken. Daarnaast kunnen ZZP’ers de hele dag er gratis werken. Overigens komen de karakteristieke elementen van de kerk, zoals de ballustrade, de oude kerkbanken en het orgel terug in het design.

Wereldkeuken

Het restaurant serveert vooral wereldse gerecht met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Je vindt bij Bunk uitsluitend vegetarische gerechten op het menu. Toch liever een stukje vlees, vis, gevogelte of schelpdieren? Dat is geen probleem, want de chefs kunnen deze ingrediënten toevoegen. Waar mogelijk worden de gerechten met duurzame en biologische producten gemaakt.

Lees verder

Hudson's Bay

Say whut!? Je kunt bij de opening van Hudson’s Bay €500,- aan tegoedbonnen winnen

We wisten al dat warenhuis Hudson's Bay op 21 maart 2019 de deuren gaat openen in Utrecht. We weten ...

Het Mexicaanse restaurant Salsa Shop gaat open in het centrum van Utrecht

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.