Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij gingen een hapje eten bij de Rum Club: dit vonden we ervan

Door May-Anne Oltmans 8 juli 2019

Een tropisch paradijs, maar dan gewoon aan de Oudegracht. Dat is wat je kunt verwachten bij de onlangs geopende Rum Club. Op het menu staan héél veel lekkere cocktails en exotische gerechten als malse chicken wings, verse ceviche en gekruide gamba’s. En wij kunnen je vertellen: dat smaakte net zo lekker als dat het klinkt!

Tropisch feestje

Bij de Rum Club bestel je losse gerechten of kies je voor een platter. Bij die laatste optie krijg je een schaal gevuld met verschillende gerechten, zodat je van alles wat kunt proeven. Op aanraden van de bediening startten we met de aloha platter. Die bevat onder andere rauwe tonijn, Caribbean fried chicken, veganistische spring rolls en Antiliaanse funchi frietjes.

Als hoofdgerecht gingen we voor een feast platter, waarbij we zelf mochten kiezen welke zes gerechtjes we wilden eten. Wij bestelden onder andere de Colombiaanse kokosrijst, ceviche, gegrilde gamba’s en zoete aardappelfrietjes met avocado aïoli. Met name de kokosrijst en ceviche smaakten bijzonder goed. Bij dat lekkere eten mochten cocktails natuurlijk ook niet ontbreken. Proosten deden we met de Pink Flamingo en de I’m in love with the coco.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Proef ze allemaal

De porties zijn bij de Rum Club aan de kleine kant, zodat je gemakkelijk meerdere gerechten kunt proberen. Gelukkig maar, want zo blijft er in ieder geval plek over voor het toetje! Ook voor het nagerecht kiezen we een platter. Bij deze gang komt de schaal gevuld met huisgemaakte bounty, luchtige merengón, fris sorbetijs en zoete brigadeiros. Wat je je daarbij moet voorstellen, check je hieronder.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Next level kleurrijk

Als het lekker weer is, is het terras van de Rum Club een aanrader. Je zit pal aan het water en kunt er heerlijk mensen kijken. Mocht het buiten vol zitten, dan is binnen gelukkig ook meer dan genoeg plaats. Ook als je buiten eet, is het trouwens de moeite waard om toch het restaurant binnen te stappen en het interieur te bekijken. Je vindt hier een bonte verzameling instawaardig meubilair in felle kleuren, muren die verborgen gaan achter kunstplanten en een meterslange bar met een drankcollectie waar je mond van openvalt. Kijk hieronder maar – we hebben niets teveel gezegd, toch?!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Rum Club
Foto: Rum Club
Foto: Rum Club
Foto: Rum Club

Deze zaken zijn ook nieuw in Utrecht:

Nieuw: deze zaken hebben we er sinds juni bij in Utrecht

We kregen er in de maand juni weer héél veel nieuwe tentjes bij in Utrecht. We zetten alles voor je ...

Weer eens wat anders: 9 x nieuwe terrassen in Utrecht

Bij het nieuwe Utrechtse restaurant KARAF eet je wereldberoemde cheesecake

Nieuw aan de Oudegracht: restaurant Tante Sinkel Festival KitchenMeer over Rum Club ontdekken?

Rum Club

restaurants en horeca

Oudegracht aan de Werf 113, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.