What the…?! Bij het nieuwe restaurant FAK krijg je gratis sushi als je van je telefoon afblijft

Door Janine Guijt 14 januari 2019

Normaal zijn we er als de kippen bij om over nieuwe zaken in ons stadsie te berichten. Maar FAK in de Drieharingstraat viel ons pas afgelopen week voor het eerst op, terwijl het restaurant al sinds december open is. Oeps, die hadden we even gemist! Toch vertellen we graag meer over deze (soort van) nieuwkomer, want we hebben hier niet over zomaar een restaurant: bij deze zaak word je beloond als je van je telefoon afblijft.

Gratis gerecht bij je drankje

Geen zin in tafelgenoten die diep verzonken zijn in Whatsapp-conversaties of hun Instagram-feed? Dan moet je naar FAK in de Drieharingstraat (op de plek waar eerst Restaurant Van Buuren zat). Als je daar de eerste tien minuten je telefoon niet gebruikt, word je beloond met een gratis hapje bij je drankje. Hoe luxer je drankje, hoe uitgebreider het gerecht. Bestel je een glas water, dan krijg je er brood voor nop bij, maar ga je aan de gin-tonic, dan wordt daar een gratis sashimi bij geserveerd. En kies je voor een fles wijn, dan krijg je er een sushi roll van het huis bij.

Rondje voor iedereen

Het wordt nog beter: in plaats van een gerechtje kun je ook kiezen voor gratis sake shots voor iedereen in het restaurant.

Van frietje caviaar tot sushi

Wat je verder vindt op de kaart van FAK? Franse en Aziatische gerechten die je kunt delen met je tafelgenoten (of lekker voor jezelf houdt, natuurlijk). FAK staat namelijk voor – jawel – French Asian Kitchen. Je bestelt er Aziatische steak tartaar, een frietje caviaar, kippendijen, sushi en meer lekkers. Qua toetjes staan er onder andere cheese cake en crème brûlée op de kaart. Grappig detail: je kunt bij de toetjes uit maar liefst vier formaten kiezen.

Ook nieuw in Utrecht:

Cupp

Utrecht heeft er een nieuwe koffiezaak bij: Cupp aan de Nobelstraat

Heb je zin in een goede cappuccino of soja-latte dan zit je goed in Utrecht, want aan koffietentjes ...

Binnenkort aan het Vredenburg: streetfood en biertjes bij Beers & Bites

Bij indebuurt weten we het als geen ander: er gaat vrijwel geen week voorbij waarin er géén nieuwe z...

Bellisimo! Pizzaketen Sugo komt naar Utrecht

Pizzaketen Sugo heeft al vestigingen in Amsterdam, Rotterdam én Eindhoven. Binnenkort kunnen we ook ...

FAK

restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 01:00

Drieharingstraat 16, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.