Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw! Tweelingbroers Sinco en Rani openen Indonesisch restaurant Indo Food House in Leidsche Rijn

Door Janine Guijt 23 december 2020

Dol op de Indonesische keuken en woon je in Leidsche Rijn? Dan hebben we goed nieuws voor je: sinds deze week kun je saté ajam, sajoer lodeh, rendang jackfruit en nog meer heerlijke gerechten afhalen bij Indo Food House aan de Grauwaartsingel 300. Zodra de horeca weer open mag, kun je er ook ter plekke lunchen en dineren.

Boerenkool met worst-gezin

Sinco Fuchs werkt al 17 jaar bij verschillende restaurants in Utrecht. Zo stond hij onder meer in de keukens van The Streetfood Club, Rum Club en Beers & Barrels. De chefkok droomde er al een tijdje van om iets voor zichzelf te beginnen. “Ikzelf heb een heel andere achtergrond”, vertelt zijn tweelingbroer Rani. “Ik heb jaren voor verschillende merken in de kledingindustrie gewerkt en heb ervaring met het opzetten van een bedrijf.” Ondanks hun Indo-roots is de tweeling naar eigen zeggen opgegroeid in een echt ‘boerenkool met worst’-gezin. “Maar in onze tienerjaren vielen we als een blok voor de Indonesische keuken. Toen ik begin dit jaar mijn baan kwijtraakte, dacht ik: laat ik m’n broertje gaan helpen met zijn droom.” En de locatie? Die kennen Sinco en Rani op hun duimpje, want ze wonen allebei in Leidsche Rijn. “Dus ja, het is ook wel een beetje eigenbelang dat we hier openen”, lacht Rani. “We willen vooral iets neerzetten waar we zélf ook graag naar toe zouden gaan.”

Hoogtijdagen voor de afhaalkeuken

Al sinds maart zijn de broers bezig met het opzetten van Indo Food House. Corona zorgde ervoor dat de plannen steeds bijgesteld moesten worden. “Het is enerzijds raar om in deze tijd te beginnen”, aldus Rani. “Aan de andere kant: we zijn niet gebonden aan een concept dat al staat, dus we kunnen vrij flexibel omgaan met de veranderingen.” En er zijn ook positieve ontwikkelingen in deze tijd. “Ik las vanmorgen nog in de krant dat het luxe afhaalmenu zijn hoogtijdagen viert. Daar springen wij met Indo Food House natuurlijk op in.”

Tekst loopt door onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door indo food house (@indofoodhouse)

Nasi rames = een bord vol lekkers

“Wat wij willen met Indo Food House is Indonesische gerechten bereiden van een hoog niveau. We willen verder gaan dan het typische afhaalrestaurant, maar wel gerechten voor een acceptabele prijs serveren.” Bij het restaurant bestel je nasi rames, een combinatie van Indonesische gerechten die als een minirijsttafel op één bord wordt geserveerd. Je kunt kiezen uit small (€ 11,50), medium (€ 15,-) en large (€ 18,-). Overdag bestel je er verschillende broodjes – bijvoorbeeld met saté ajam of rendang daging -, bowls en soepen.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: Indo Food House
Foto: Indo Food House

Over the top

Zodra het kan, kun je van dat alles ook ter plekke in het restaurant genieten. “Het is hier lekker over-the-top aangekleed”, vertelt Rani. “Een beetje een jungle-setting, met veel hout. Ergens heeft het echt dat Indo-gevoel, maar wel in een trendy stijl.”

Gado gado cadeau

Handig om te weten: de komende dagen kun je bij Indo Food House een kerstbox bestellen. Die kun je gewoon tijdens de kerstdagen zelf afhalen aan de Grauwaartsingel 300. En tot en met 31 december krijg je bij iedere bestelling een gado gado cadeau.

Lees ook:

Leidsche Rijn krijgt vanaf voorjaar 2021 een wekelijkse markt

Woon je in Leidsche Rijn, dan moet je voor een bezoekje aan de markt nu nog een eindje fietsen: je k...

Net voorbij de Gele Brug: in deze oude boerderij uit 1880 komt bierbrouwerij RoodNoot

Horecanieuws: pal onder de Domtoren opent binnenkort falafelzaak FLFL

Een nachtclub, filmhuis of werkplek? De gemeente wil weten wat jij in het nieuwe Jaarbeursgebouw wil 

Verse lekkernijen en een zithoek: KEEK opent een nieuwe locatie aan de Springweg

Nieuw in Utrecht: Fastwin en Sem openen Studio Sugar Snap: ‘We willen zo min mogelijk weggooien’


Meer over Indo Food House ontdekken?

Indo Food House restaurants en horeca

Grauwaartsingel 300, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.