Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof: binnenkort opent in Utrecht een gloednieuw Grieks restaurant

Aangeboden door Oli Mazí 26 november 2019

Gek op Grieks eten? Goed nieuws! Op 12 december opent Oli Mazí de deuren aan de Amsterdamsestraatweg! Ze pakken het hier wél even anders aan dan bij de meeste Griekse restaurants. Hier draait het om shared dining, waarbij je kleine gerechten bestelt om samen te delen. Nog steeds écht Grieks, maar wel eigentijds. “Zelf omschrijven we het als sexy traditional”, aldus Jorgos Chalos (26), die Oli Mazí gaat runnen met broer Nikos (31) en vader Dimitri (52).

It runs in the family

Oli Mazí opent binnenkort aan de Amsterdamsestraatweg 701E. Nu denk jij misschien: “Hè, zat daar vroeger niet ook een Griek?” Dat klopt helemaal. “Mijn opa Nikos Wastopoulos heeft hier 25 jaar lang restaurant Alexios gerund”, vertelt Jorgos. Het idee van een eigen restaurant ontstond een paar maanden geleden. “Onze opa is pas overleden. De receptie na zijn uitvaart vond hier plaats, op de plek waar hij ooit zijn restaurant had. Toen dachten mijn broer en ik: waarom beginnen wij niet voor onszelf?” Zo gezegd, zo gedaan. Utrechters die jaren geleden al bij Alexios over de vloer kwamen, zullen naast de broers en hun vader bovendien nóg een bekend gezicht in het restaurant zien, want moeder Voula Wastopoulos (49) zal ook op de werkvloer staan.

Lekker delen

Dimitri, Jorgos en Nikos pakken het flink anders aan dan je gewend bent van een Grieks restaurant. “Oli Mazí betekent in het Grieks ‘allemaal samen’. Ons concept is shared dining: gerechten komen midden op tafel en je deelt alles met elkaar”, legt Nikos uit.

Tekst gaat verder onder de foto

Oli Mazi
Foto: Oli Mazí

Helemaal van nu

Naast dat je bij Oli Mazí komt voor shared dining is er nog iets wat de zaak onderscheidt van veel andere Griekse restaurants. Je bestelt bij Oli Mazí klassiekers, maar dan in een nieuw jasje gestoken.”Neem nu moussaka, een Grieks gerecht dat iedereen kent. Normaal wordt dit gerecht als een soort lasagna gepresenteerd. Wij pakken het anders aan. Zo vervangen we het gehakt door mooie stukjes rundvlees en gebruiken we schuim van aardappel en gebrande bechamel in plaats van gewone saus”, legt Dimitri uit. “Maar natuurlijk vind je bij ons ook klassiekers zoals giros en souvlaki.” Naast al die lekkere gerechten heeft Oli Mazí bovendien een uitgebreide wijnkaart én veel lekkere cocktails.

Vegan? Geen probleem!

De Griekse keuken staat voor veel mensen gelijk aan véél vlees, maar bij Oli Mazí valt dat best mee. “Bij ons op het menu staan ook veel gerechten met vis en groenten. De Griekse keuken is rijk aan vegetarische én veganistische gerechten, en dat zie je bij ons ook zeker terug”, vertelt Jorgos. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke bietensalade, bospaddenstoelen met kastanjes of bloemkool van de houtskoolgrill. Lekker!

Tekst gaat verder onder de foto

Oli Mazi
Foto: Oli Mazí

Een avondje uit

Een avondje eten moet naast heel lekker ook een beleving zijn, zo vinden vader en zoons Chalos. Daarom zorgt Oli Mazí zo’n twee à drie avonden per week voor livemuziek én zal er in het weekend regelmatig een dj komen draaien. “Al blijft de echte Griekse gezelligheid ook zeker behouden”, benadrukt Nikos. Daarbij kun je denken aan Griekse thema-avonden waarop traditionele dans centraal staat.

Aftellen maar

Zin in een avond Grieks genieten? Vanaf 5 december start bij Oli Mazí de proefperiode. Kom je tussen 5 en 12 december een hapje eten, dan is het goedkoopste gerecht op de bon van het huis. De proefperiode eindigt dus op 12 december: de datum van de officiële opening. Om dat te vieren, vindt van 12 tot en met 14 december een feestelijk openingsweekend plaats, met livemuziek én een dj. Reserveer direct een tafel via de oranje button hieronder.

Psst… op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Oli Mazí? Volg het restaurant dan op InstagramMeer over Oli Mazí ontdekken?

Oli Mazí

griekse restaurants

Geopend17:00 - 23:00

Amsterdamsestraatweg 701E, Utrecht

Bekijk meer:griekse restaurants

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.