Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen onnodige poespas, wél verfijnde gerechten: Taboe aan de Nachtegaalstraat is open

Door Janine Guijt 18 september 2020

Houd je wel van uitgebreid tafelen, culinaire kunstwerkjes en bijpassende wijnen, maar niet van stijf gedoe en opsmuk? Dikke kans dat je je dan op je plek voelt bij Taboe, het nieuwe restaurant aan de Nachtegaalstraat. Je vindt het restaurant op de plek waar eerst café Refter zat.

Taboe opende op 16 september, dus eigenaar Lotte Dolderman heeft de eerste twee avonden van Taboe er net op zitten. “Spannend, want in die eerste dagen merk je of alles dat je hebt bedacht ook echt gaat werken”, zegt ze erover. Gelukkig was dat het geval. “We hebben hele leuke reacties gehad en de sfeer was zo fijn! Heel ontspannen, precies zoals we voor ogen hadden.”

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg

En die ontspannen sfeer is precies wat Taboe Taboe maakt, legt Lotte uit. “Mijn compagnon Tom en ik houden erg van verfijnd eten, maar niet van opsmuk. Geen pretenties; doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Dat willen we hier ook laten zien. Je hoeft hier niet in pak te komen en als je de hele avond speciaalbier bij de gerechten wilt drinken, is dat helemaal prima. Wat mij betreft lik je zelfs je bord af als je dat wilt.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Taboe

Van kop tot staart

Met Taboe richten Lotte en Tom zich op het hogere segment, al willen ze dat hun restaurant nog steeds voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Je kunt er kiezen uit een driegangendiner á 39 euro, vijf gangen kosten er €55 en voor zeven gangen betaal je €68,-. Het menu wisselt iedere week en wat je precies geserveerd krijgt, blijft een verrassing, al kun je wel aangeven of je vlees, vis of vegetarisch wilt eten. Bij alle gangen ontvang je als gast een amuse van het huis. “Tom kookt met producten uit het seizoen en gebruikt de ingrediënten het liefst van kop tot staart. Als je iets met kip wil doen, moet je ook zo stoer zijn om het hele dier te gebruiken en niet alleen de filet.” Lotte legt uit dat Tom ‘klassiek geschoold’ is en dat de Franse keuken leidend is bij Taboe. “Maar Tom geeft overal z’n eigen draai aan: gekke combinaties, smaakexplosies, dat is de bedoeling.”

Lees ook:

Bij het nieuwe eetcafé en restaurant Prins Caspian geniet je van Iraanse gerechten

Heb je weleens Iraans gegeten in Utrecht? Dikke kans dat je deze vraag met 'nee' beantwoordt, want o...

Mamma mia! Bij het nieuwe Vegitalian smul je van vega(n) pizza’s en pasta’s

Nieuw in Utrecht: bij deze biergarten aan de gracht kun je heerlijk borrelen en dineren

Nieuw vlak bij de Twijnstraat: deze muurschildering van kunstenaar Jos Peeters

Bij deze nieuwe pop-up store in Leidsche Rijn kun je kleding lenen, ruilen en kopen

Badhu aan het Willem van Noortplein wordt Restaurant BadhuisMeer over Taboe ontdekken?

Taboe


Gesloten18:00 - 23:00

Nachtegaalstraat 29B, Utrecht

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.