Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Straks herken je Stairway niet meer terug: bij het nieuwe Nola waan jij je in bruisend New Orleans

Door Bonnie Dekkers 13 januari 2021

In augustus vorig jaar viel het doek voor Stairway. Vijfentwintig jaar was het in de handen van Henk Westbroek en zijn vrouw Julia, die er een iconische plek van maakten met onder andere optredens van Alanis Morisette en Herman Brood. Henk en Julia gaan met welverdiend pensioen en het roer wordt overgenomen door hun dochter Chrissie en partner Dani. Zij bouwden en klusten er de afgelopen maanden op los en hopen in april hun nieuwe zaak Nola te open. 

Henk, Julia, Chrissie en Dani waren het er al langer over eens: ze wilden met de tijd meegaan. Dani Aguilera, mede-eigenaar, vertelt: “Verandering is goed, maar ook nodig. Mijn schoonouders worden wat ouder en wilden met pensioen. Zodoende zijn we gaan brainstormen, ruim een jaar lang. We gingen nadenken over wat we wilden doen met de zaak. Met een clubje mensen zaten we op een gegeven moment om tafel en vroegen we ‘waar zou jij het liefst willen wonen?’ Collega Giulia zei: New Orleans. Zij vindt die plek helemaal fantastisch. Toen is het idee om daarmee iets te doen gaan groeien.”

Geïnspireerd op het French Quarter in New Orleans

Ga er maar even goed voor zitten, dan vertelt Dani wat je straks van Nola kunt verwachten. “De naam Nola is letterlijk een afkorting van New Orleans, Louisiana. We wilden iets catchy hebben en hoe korter hoe beter. Veel van de invloeden komen uit het French Quarter, het historische hart van de stad, bekend van het nachtleven, de kleurrijke gebouwen en Mardi Gras. Het leven is daar buiten, er heerst een terrasleven. Als we weer open mogen, zullen weinig mensen het hier terug herkennen. Dat is wel ons uitgangspunt, er zijn geen referenties naar Stairway.” Nola wordt een plek met veel ijzerwerk, planten en een soort binnentuin. “We wilden voor iets anders gaan. In Nederland konden we weinig plekken vinden waar je dit ook hebt.”

Tekst loopt door onder de post

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant & Bar NOLA (@nola_utrecht)

Amerikaanse, Franse en Creoolse keuken

Waar Stairway voorheen naar eigen zeggen een feestlocatie was, richt Nola zich vooral op eten en drinken. “Vanaf de middag ben je welkom voor lunch en diner. Uiteraard is de keuken ook geïnspireerd op New Orleans. Daar komen veel verschillende culturen samen, dus je vindt bij ons Amerikaanse, Franse en Creoolse invloeden.”

Hopelijk open in april

Dani vertelt dat ze in oktober al open wilden met Nola. “Maar, corona. Hopelijk kunnen we in april open, het is even afwachten. We zijn zo goed als klaar en hebben tegen die tijd ook een nieuwe kaart. We willen mensen in Utrecht graag de zaak laten zien en het eten laten proeven, dus we doen bewust geen take-away.”

Lees ook:

Koffiezaak 30ML aan de Zadelstraat verdwijnt en dit komt er voor in de plaats

We hebben goed nieuws én slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat 30ML aan de Zadelstraat ve...

Nieuw in Zijdebalen: bij Dagger Coffee drink je koffie van zelfgebrande bonen

Nieuw in Utrecht: Noël en Maikel openen modewinkel Mason

Horecanieuws: burgerrestaurant Ter Marsch & Co komt naar de binnenstad van Utrecht

Deze nieuwe winkels en restaurants openen in 2021 in Utrecht

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.