Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stockholm Café aan de Bemuurde Weerd wordt een burgerbar

Door Bonnie Dekkers 31 juli 2020

De coronacrisis vraagt om creatief ondernemen, en dat gebeurt volop in Utrecht: zo ook bij Stockholm Café aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. Eigenaar Huub Grol heeft besloten om van zijn zaak, waar normaal besloten feesten worden gehouden, een burgerbar te maken.

Stockholm Café is open voor feesten waar normaal gesproken veel mensen op afkomen: afstudeerfeestje, bruiloften en verjaardagen. Door de coronacrisis is het organiseren van besloten feesten een stuk complexer geworden, waardoor de ondernemer heeft besloten een burgerbar te openen. “Nood breekt wet, de huur blijft toch doorlopen. Daarom hebben we besloten om de zaak om te toveren tot eetcafé. Horeca-ervaring heb ik al, hiervoor heb ik al twee restaurants in Utrecht gehad,” vertelt de eigenaar.

September

Dat ze bij Stockholm Café burgers blijven serveren als corona achter ons ligt, zou goed kunnen. “Ik word ook een dagje ouder en weet niet hoelang ik de feesten vol ga houden. Ik sta dan toch alleen achter de bar. Misschien wordt het wel een combinatie van besloten feesten en een eetcafé.” Begin september kun je in het café een burger eten.

Lees ook:

Nieuw in de Voorstraat: Koreaanse gerechten afhalen bij SonMat

Van fine dining tot een snelle hap en van hypergezond tot knettervet: aan culinaire keuzes geen gebr...

Stapelen maar! Bij dit nieuwe Utrechtse café eten gasten boven elkaar

Binnenkort in Vleuten: nieuwe horeca Café de Burcht en Restaurant Marti

Vanaf volgend jaar kunnen we weer films kijken in het filmtheater aan ’t Hoogt

Bij dit nieuwe pop-up restaurant dineer je in een fort én leer je over de Nieuwe Hollandse Waterlinie

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.