Sportfans opgelet, we hebben er sports & grill bar bij in Utrecht

Door Janine Guijt 18 april 2019

In Amerika (en in veel andere landen) vind je ze overal: cafés waar je onder het genot van een biertje en een burger naar een sportwedstrijd van je favoriete club kunt kijken. Sean Hogendoorn miste zo’n plek in Utrecht en dus begon hij zelf Champions Sports & Grill aan de Oudegracht.

Op het eerste gezicht lijkt Champions een gewone kroeg, totdat je de achttien (!) tv-schermen ziet. Op deze schermen kunnen de gasten van de bar naar sportwedstrijden kijken. “Dat kunnen allerlei sporten zijn. Gasten kunnen zelf aangeven welke wedstrijden ze graag willen zien. We kunnen niet álles laten zien, want we hebben een beperkt aantal zenders, maar het aanbod is best ruim”, aldus eigenaar Sean.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Champions Sports & Grill

Overgewaaid uit Amerika

Champions is zijn eerste horecazaak. “Een sports & grill bar is een uit Amerika overgewaaid fenomeen. In andere Nederlandse steden kom je ze al tegen, maar hier in Utrecht miste nog zo’n plek”, vertelt Sean, die al een aantal jaar in de Utrechtse horeca werkt. Of hij zelf ook een sportliefhebber is? “Ik vind sport zeker leuk, maar ben geen diehard fan. Maar dat zal over een jaar wel anders zijn. Dat moet haast wel, als je achttien televisieschermen met wedstrijden in je zaak hebt.”

Champions is al open, maar houdt tot en met mei een try-out. Daarna worden er nog wat dingen gefine-tuned. Je vindt de bar aan de Oudegracht 261, waar eerst Ouzeri To Steki zat.

Ook nieuw in Utrecht:

HIP oost

Nieuw in Utrecht Oost: sieraden- en cadeauwinkel HIP Oost

Utrecht Oost krijgt er een nieuwe winkel bij: aan de Adriaen van Ostadelaan opent vrijdag 19 april H...

En dat is vier! De Pizzabakkers aan het Brederoplein is open en wij namen een kijkje

Eindelijk open: restaurant De Pomp in oude pompstation aan de CroeselaanMeer over Champions Sports & Grill ontdekken?

Champions Sports & Grill


Oudegracht 261, Utrecht

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.