Restaurant zonder menukaart: bij het nieuwe pop-up restaurant Blanc laat je je verrassen

Aangeboden door Restaurant Noir 9 juli 2019

Leuk nieuws voor alle foodies: op 15 juli opent in onze stad pop-up restaurant Blanc. Bijzonder aan het tijdelijke restaurant is dat er geen menukaart is. Wanneer je aangeeft hoeveel gangen je wilt, gaat de chef aan de slag met een zomers verrassingsmenu.

Van zwart naar wit

Blanc is komende zomer twee maanden lang te vinden bij Noir: het restaurant waar je komt voor ‘chique ordinair’ eten geïnspireerd op de Franse keuken. Waar je bij Noir het gevoel krijgt dat je bent beland in een donkere Parijse bar, is de inrichting van Blanc totaal tegenovergesteld. “Alles wat donker is aan Noir maken we licht”, verklapt eigenaar Arnaud Verbeek. “Zo maken we aan de muur een soort gemarmerde betonlook en komen er binnen veel bloemen.”

Seizoensgerechten met een Franse twist

Je komt bij Blanc voor een verrassingsmenu, dus weet je vooraf niet wat je gaat eten. Wel wil Arnaud een heel klein tipje van de sluier oplichten: “De gerechten zijn gemaakt met seizoensproducten van voornamelijk lokale leveranciers. Alles is lekker fris en zomers; dus we koken bij Blanc niet met zware room, maar juist met lichte ingrediënten.” De inspiratie voor het eten is, zoals je van Noir gewend bent, de Franse en Vlaamse keuken.

Bijzondere dorstlessers

Bij lekker eten horen natuurlijk lekkere dranken! Ook daarmee zit het wel goed bij Blanc. Bij je verrassingsmenu kun je kiezen voor frisse bieren van brouwerij vandeStreek, zomerse wijnen, huisgemaakte limonades en shrubs (siropen op basis van azijn). “Ik ben bezig met het trekken van een eigen ijsthee, en daarnaast zijn er verschillende shrubs in de maak. Je kunt straks onder andere een shrub van appel, gember en munt drinken of genieten van een venkel-perziklimonade.”

Zin om deze zomer te komen eten bij Blanc? Goed om te weten, is dat het pop-up restaurant van 15 juli tot en met 15 september 2019 geopend is. Je kunt plaatsnemen in het restaurant of lekker op het terras zitten. Prijzen voor de menu’s variëren van €19,50 voor een gang tot €39,50 voor vijf gangen. Blanc biedt plaats aan maximaal 26 eters. Klik op de oranje button onderaan dit artikel om direct een tafeltje te reserveren.

Als je door Blanc heenloopt, kom je vanzelf terecht bij Noir. Daar kun je zoals altijd à la carte eten en genieten van de uitgebreide selectie dranken. Lees hier meer:

noir-utrecht-6

Frans dineren voor een Hollandse prijs doe je bij restaurant Noir

Wanneer je bij restaurant Noir over de drempel stapt, krijg je direct het gevoel te zijn binnengewan...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Noir. Meer over Restaurant Noir ontdekken?

Restaurant Noir

restaurants en horeca

Gesloten18:00 - 23:00

Lange Nieuwstraat 88, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.