Nieuw in Utrecht: bij deze biergarten aan de gracht kun je heerlijk borrelen en dineren
Je leest het goed! Utrecht heeft er sinds kort een hotspot bij waar de bourgondiërs onder ons héél blij van...
Heb je weleens Iraans gegeten in Utrecht? Dikke kans dat je deze vraag met ‘nee’ beantwoordt, want onze stad kent vrijwel geen horecagelegenheden die gerechten uit de Perzische keuken serveren. Met Prins Caspian komt daar verandering in. Het Iraanse echtpaar Sasan Ramezani (50) en Shirin Mashayekhi (50) opende de zaak in juli in Huis van Vrede, een ontmoetingsplek in Kanaleneiland.
Zoon Shayan (22) – die op de achtergrond meehelpt om de horecazaak op de kaart te zetten – doet het woord. Maarre, wie is dan Caspian? “De naam verwijst naar de Caspische zee (in het Engels Caspian Sea, red.) in het noorden van Iran, mijn ouders komen uit die streek”, vertelt hij. “We hebben er Prins voor geplakt, omdat Nederlanders Caspian associëren met Prins Caspian uit het sprookje Narnia.”
Met de naam slaan Sasan, Shirin en Shayan dus een brug tussen verschillende culturen en dat is precies de bedoeling van de plek. Prins Caspian is gevestigd in Huis van Vrede, een geloofsgemeenschap, inloophuis en buurtcentrum in Kanaleneiland. “Net als Huis van Vrede willen we mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen. Dat kan op heel veel manieren, bijvoorbeeld met kunst. Maar ook eten verbindt.”
Prins Caspian begon in 2018 als cateringbedrijf. In maart 2020 zou het bijbehorende restaurant komen, maar door corona liep de opening vertraging op. Op 18 juli gingen de deuren van het eetcafé alsnog open. Doordeweeks kun je er van 12.00 tot 19.00 uur terecht voor Perzische broodjes, burgers en (ijs)koffie. Je kunt er fijn neerploffen op een van de lage banken. “Iraniërs zijn dat gewend, Nederlanders moeten er soms nog een beetje aan wennen om op die manier te eten”, lacht Shayan.
Op zaterdag kun je bij Prins Caspian uitgebreid tafelen en bijvoorbeeld kiezen voor kebab bargh: een ossenhaasspies, gebarbecued op Iraanse wijze. De menukaart wordt later uitgebreid met Perzische stoofgerechten.
De reacties op Prins Caspian zijn tot nu toe lovend. “Iraniërs hebben nog weleens opbouwende feedback, maar dat hoort er een beetje bij; in de Perzische cultuur hebben mensen vaak een sterke mening over eten, haha.”
In onze gids
Nu geopend
Populaire rubrieken