Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Appartementen, een restaurant, hotel en meer: dit zijn de plannen voor het Muntgebouw in Utrecht

Door Janine Guijt 24 november 2020

Vraag je aan een Utrechter wat diegene – op de Domtoren na – het mooiste gebouw van ons stadsie vindt, dan is de kans groot dat je ‘het Muntgebouw’ als antwoord krijgt. Tot 2020 werden hier munten geslagen en tussen 2007 en 2013 kon je in dit opvallende gebouw een bezoekje brengen aan het Geldmuseum. Inmiddels is ‘de Munt’ een evenementenlocatie, maar binnenkort kun je er ook wonen, slapen, eten en sporten. 

Kantoren, horeca, cultuur en sport

Sinds de Rijksmunt eerder dit jaar verhuisde naar een gloednieuw pand in Houten, staat het karakteristieke Muntgebouw uit 1911 leeg. De nieuwe eigenaar, ontwikkelaar AG APF, wil het gebouw omvormen tot een mix van kantoren, horeca, cultuur én een sportschool. Een deel van het voorheen besloten pand – de Munt was jarenlang streng beveiligd – wordt openbare ruimte, waar iedereen een kijkje kan nemen. Ook zijn er plannen voor een boetiekhotel met maximaal vijftig kamers in het pand.

Restaurant met terras

In de Munt komt ook een restaurant. Er is ruimte voor een terras in de monumentale tuin aan de Muntkade. In de voormalige productiehallen, aan de achterzijde van het gebouw, is een plek gereserveerd voor een sport- of yogaschool. Daar is ook ruimte voor ‘culturele’ activiteiten. Het grootste deel van het Muntgebouw is bestemd voor kantoren.

Reageren

Alle plannen voor het Muntgebouw kun je hier bekijken. Tot en met 24 november (vandaag dus) kan iedereen reageren op de plannen. Daarna wordt er een bestemmingsplan gemaakt. Het duurt nog wel even voordat je kunt eten, slapen, wonen en sporten in het Muntgebouw: pas in 2022 starten de bouwwerkzaamheden.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

Even binnengluren: je kunt nu wonen in dit voormalige pakhuis aan de Muntkade

Op zoek naar een fijn appartement vlakbij de binnenstad, maar wél in een groene omgeving? Look no fu...

Funda-parel: dit enorme penthouse in hartje Utrecht staat te koop voor 1 miljoen

Amazing Oriental opent een Aziatische supermarkt mét restaurant in Hoog Catharijne

Pho, springrolls en meer lekkers: binnenkort eet je Vietnamees op Utrecht Centraal

Meubels van Utrechtse bomen en meer moois: bij het nieuwe Courage krijgen spullen een tweede leven

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.