Pizza zoals je ‘m alleen in Napels proeft: Pizza Beppe Quattro aan de Hardebollenstraat is open

Door Janine Guijt 13 juni 2019

Wat wordt de Hardebollenstraat toch een leuke plek! Vorige week vertelden we je over Life’s a Peach en Little Beershop, twee zaken die er recent openden. Afgelopen donderdag 6 juni ging er nóg een nieuwe hotspot open in de voormalige prostitutiezone: Pizza Beppe Quattro. Je komt er voor écht authentieke, traditionele pizza’s.

Ambachtelijke pizza’s

Goed, horecazaken hebben er over het algemeen een handje van om met termen als ‘authentiek’ en ‘ambachtelijk’ te smijten, maar het ziet er naar uit dat Pizza Beppe deze bijvoeglijke naamwoorden terecht gebruikt. Pizza Beppe Quattro was namelijk de eerste Nederlandse horecazaak die zich mocht aansluiten bij de Associazione Verace Pizza Napoletana. Wat dat precies betekent, legde mede-eigenaar Laurens Leeuwis ons al eerder uit. “De AVPN is een organisatie die een keurmerk toekent aan restaurants die pizza’s volgens de authentieke, Napolitaanse manier bereiden.”

Napels approves (maar niet zomaar)

Als horecazaak kom je niet zomaar aan zo’n keurmerk. “Je moet eerst een cursus volgen bij de AVPN in Italië. Vervolgens moet je twee weken meedraaien in een Italiaanse pizzeria.” Als je als restauranthouder hebt aangetoond dat je de authentieke bereidingswijze beheerst, mag je het keurmerk gebruiken. “Iemand van de AVPN komt na een tijdje als mystery guest op bezoek om te beoordelen of jouw restaurant nog voldoet aan alle regels.”

Eerder dit jaar opende Pizza Beppe Quattro een vestiging aan de Vleutenseweg. Het restaurant heeft ook twee filialen in Amsterdam.

Ook nieuw in Utrecht:

Nieuw aan de Oudegracht: restaurant Tante Sinkel Festival Kitchen

In de kelder van de Winkel van Sinkel vind je sinds vorige maand Tante Sinkel. Je komt er voor festi...

Proost! We hebben er een nieuwe bierwinkel bij in Utrecht

Nieuw in Utrecht: lekkers eten en kunst kijken bij Life’s a PeachMeer over Pizza Beppe Quattro (centrum) ontdekken?

Pizza Beppe Quattro (centrum)

pizzeria's

Hardebollenstraat 10, Utrecht

Bekijk meer:pizzeria's

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.