Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kantoor en koffiezaak in één: MØS is open in de Vogelenbuurt

Door Janine Guijt 6 augustus 2019

Koffietenten, daar hebben we er een heleboel van in Utrecht. Vooral in de binnenstad kun je op zo’n beetje iedere straathoek terecht voor een lekker bakkie pleur. In de wijken daaromheen moet je wat beter zoeken, al komen er steeds meer fijne koffiebars bij in de rest van de Domstad. Neem nou de Vogelenbuurt: daar opende vorige week MØS Coffeebar in de Kievitstraat.

Van kantoor naar koffietent

Met zijn creatieve communicatiebureau The Goodplace huurt Marc de Bruin al een aantal jaar een fijn kantoor op de Kievitstraat. Een mooie ruimte in een gezellige buurt. De buurtbewoners spreekt hij regelmatig en in die gesprekken merkt hij soms dat ze iets missen in de omgeving: een fijne plek voor een goede kop koffie, of een ontbijtje buiten de deur. Marc en zijn compagnon Gerben Cannemeijer hebben nog wel wat ruimte over én willen meer mensen laten genieten van hun mooie ruimte. En tegen iedere dag steengoede koffie op kantoor zeggen ze ook geen nee. Je raadt vast al welke kant dit verhaal opgaat: ze begonnen een eigen koffiezaak ín hun kantoor, samen met Roland Haselager en Gerben Moesbergen, twee ondernemers die ook in het pand zaten (maar inmiddels zijn verhuisd). Sinds vorige week is MØS een feit.

Of dat betekent dat Marc ’s ochtends huisstijlen ontwerpt en ’s middags voor barista speelt? “Nee, het is niet zo dat ik nu twee banen combineer. Ik blijf me focussen op The Goodplace, maar we zitten dus wel in hetzelfde pand. Voor MØS hebben we een bedrijfsleider aangenomen die de zaak runt.”

Koffiebøøntje

En de naam? Daar ging – zoals je van een communicatiebureau kunt verwachten – een flinke brainstormsessie aan vooraf. “MØS spreek je uit als mus, een verwijzing naar de Vogelenbuurt”, legt Marc uit. “In het Deens betekent het kusje. En in die o met het streepje kun je een koffieboontje zien.”

Je vindt MØS dus aan de Kievitstraat 2 en bestelt er een vers sapje, espresso of een huisgemaakte ice tea. Je kunt er ook terecht voor een ontbijtje: ze serveren er granola, toast, croissants en oreo-taart (want wie zegt dat je geen taart mag eten als ontbijt?!).

Nóg meer koffie in Utrecht

Zoals we al zeiden: er zijn nog véél meer plekken in Utrecht waar je terecht kunt voor een dampende cortado, cappuccino of filterkoffie. Hier lees je meer:

koffie

14 x leuke plekken om koffie te drinken in Utrecht

In Utrecht kun je op bijna elke straathoek wel koffie drinken. Maar wat zijn nou de leukste plekken ...


Meer over MØS Coffeebar ontdekken?

MØS Coffeebar


Gesloten08:00 - 17:30

Kievitstraat 2, Utrecht

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.