Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Utrecht: Noël en Maikel openen modewinkel Mason

Door May-Anne Oltmans 11 januari 2021

Leuk nieuws voor alle modieuze Utrechters: de Domstad krijgt er binnenkort een nieuwe kledingwinkel bij. Mason, een multibrandstore voor dames en heren, opent in maart de deuren aan het Oudkerkhof. 

Eigenaren Noël Kapteijns (23) en Maikel van de Water (24) hebben allebei een achtergrond in de mode. “Twee jaar geleden begon ik bij online modeplatform Winkelstraat.nl als online marketingstagiair”, vertelt Noël. “Maikel werkte hier al in een commerciële functie, en we kregen een relatie. Al snel werd duidelijk dat we allebei voor onszelf wilden beginnen. Daarom gingen we op zoek naar een geschikt pand, om uiteindelijk uit te komen bij het Oudkerkhof 53.”

Tekst gaat verder onder de foto

Mason
Het pand waar Mason gevestigd zal zijn | Foto uit privéarchief

Luxury basics en streetwear

Met Mason richten Noël en Maikel zich naar eigen zeggen voornamelijk op ‘de millennial-consument’. Maikel licht toe: “Mason wordt een kledingwinkel in het midden tot hoog segment. Ons pand bestaat uit twee verdiepingen, die we verdelen in twee categorieën. Op de bovenverdieping vind je straks vooral luxury basics van merken als Drykorn, Won Hundred en Peuterey. De benedenverdieping richt zich op streetwear van labels als Olaf Hussein, Rough Studios, Études en Represent. Ook gaan we sneakers verkopen van onder andere Nubikk, Veja en ZERO D.”

Dorpse gezelligheid in de stad

Noël en Maikel komen zelf niet uit Utrecht. Vanwaar de keus om hun bedrijf te vestigen in de Domstad? “We waren allereerst heel erg blij met het pand dat we vonden en we geloven dat ons concept zeker kan slagen in een wat grotere stad als Utrecht”, aldus Maikel. Daarnaast gelooft de ondernemer dat hij en zijn partner iets naar de stad kunnen brengen wat veel andere modezaken missen: dorpse persoonlijkheid. “Dat missen we zelf nog een beetje. Wij nemen straks graag de tijd voor iedereen. Kom lekker een uur op je gemak shoppen, dan krijg je van ons gelijk een lekker bakje koffie.”

Noël en Maikel streven ernaar om ‘rond het tweede weekend van maart’ open te gaan. Wel hangt de precieze datum sterk af van de coronamaatregelen. Volg Mason op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

En deze zaken openen ook in Utrecht binnenkort:

Ter Marsch hamburger

Horecanieuws: burgerrestaurant Ter Marsch & Co komt naar de binnenstad van Utrecht

Word jij heel gelukkig van een écht goede burger met verse frietjes? Goed nieuws voor jou! De Domsta...

Deze nieuwe winkels en restaurants openen in 2021 in Utrecht

Er opent deze week een pop-up wijnwinkel aan de Voorstraat

Toch geen comeback van De Wijze Kater, maar spirituele winkel Ananda opent wél aan de Mariaplaats

Leidsche Rijn krijgt vanaf voorjaar 2021 een wekelijkse marktMeer over Mason ontdekken?

Mason

kledingwinkels

Oudkerkhof 53, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.