Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Utrecht: lekkers eten en kunst kijken bij Life’s a Peach

Door Janine Guijt 6 juni 2019

Dat de Utrechtse Hardebollenstraat allang geen prostitutiezone meer is, dat weten we inmiddels allemaal. De voormalige peeskamers hebben tegenwoordig een andere functie. Zo vind je er nu focacceria Life’s a Peach, waar je sinds deze week komt voor heerlijke gerechten, zoals hartige taarten, geroosterde groenten en natuurlijk focaccia. Het blijft niet alleen bij eten, want bij Life’s a Peach kun je ook kunst van lokale designers bewonderen én kopen.

Life’s a bitch peach

Een écht goede Italiaanse lunchlocatie waar je de authentieke smaak van het Zuiden proeft, die miste Vanessa Bronzina in Utrecht. En dus begon ze zelf zo’n zaak. Vanessa groeide op in Italië, waar haar ouders een afhaalrestaurant hadden. De appel valt niet ver van de boom, dus. Of de perzik, in dit geval, want Vanessa besloot haar zaak aan de Hardebollenstraat Life’s a Peach te noemen. “Iedereen kent het gezegde “Life’s a bitch”, maar in mijn ogen is het leven peachy. Er is tegenwoordig veel negativiteit te vinden, maar ik kies ervoor om de goede dingen in deze prachtige wereld te benadrukken: vrienden, eten en kunst.”

Tekst loopt verder onder de Instagram-post.

Focaccia als specialiteit

De specialiteit van Vanessa is de focaccia. “Deze klassieker komt uit Ligurië, de regio waar mijn familie en ik vandaan komen. Het is mijn favoriete, Italiaanse lunchgerecht.” Vanessa beperkt zich overigens niet alleen tot Italiaanse gerechten. Op de kaart van Life’s a Peach vind je ook groentetaartjes, Portugese gebakjes en meer lekkers. Alles is plantaardig, al is dat niet iets wat ze van de daken schreeuwt. “Het staat heel klein op de kaart. Ik wil niet alleen vegans aanspreken.”

Tekst loopt verder onder het filmpje.

Zelfgemaakte meubels

Naast goed eten, houdt Vanessa ook van kunst en design. “Ik heb interieur-architectuur gestudeerd, maar richtte me na mijn studie voornamelijk op het ontwerpen en creëren van meubels.” De meubels die je bij Life’s a Peach vindt, zijn zelfgemaakt door Vanessa en haar vriend.

Kunst kijken en kopen

Bij Life’s a Peach vind je ook kunstwerken van lokale ondernemers. De werken zijn ook te koop. “Na mijn afstuderen als interieurontwerpster, ben ik er achter gekomen hoe moeilijk het kan zijn voor creatieve individuen om hun werk te laten zien. Laat staan hoe duur het kan zijn om het te promoten. Daarom wil ik ruimte creëren voor lokale creatieve mensen om hun werk tentoon te stellen.”

Life’s a Peach is sinds deze week open. Op 15 juni is de officiële opening. Wat er precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. Houd het Instagram-account van Life’s a Peach in de gaten voor meer info.

Ook nieuw in Utrecht:

Anne&Max Utrecht

Deze nieuwe zaken hebben we er sinds mei bij in Utrecht

We kregen er in mei weer héél veel nieuwe tentjes bij in Utrecht. We zetten alles voor je op een rij...


Meer over Life’s a Peach ontdekken?

Life’s a Peach


Gesloten11:00 - 16:00

Hardebollenstraat 9, Utrecht

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.