Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw: bij dit Italiaanse restaurant in Utrecht eet je straks gerechten tussen de 5 en 15 euro

Door Bonnie Dekkers 17 februari 2020

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus, oftewel polpette: bij ons gaat het er wel in. Italiaanse chef-kok Morena Abbatangelo denkt er net zo over. Ondernemen en koken zit bij haar in het bloed en dus opent ze in april haar eigen restaurant Polpette aan de Croeselaan.

Italiaanse gerechten in een modern jasje

De naam ‘Polpette’ verwijst naar de gehaktballetjes in tomatensaus van haar Italiaanse moeder. Morena laat via de website CrowdAboutNow weten: “Het gevoel dat ik krijg bij de gedachte aan lekker tafelen in een knusse omgeving, wil ik doorgeven aan de gasten die bij Polpette komen eten.” In april hoopt ze het restaurant te openen, maar dit is deels afhankelijk van de financiering, de verbouwing en de aanvraag van vergunningen.

Bij Polpette kun je straks terecht voor een kop koffie, lekkere lunch, borrel of diner. Er wordt gekookt met verse ingrediënten en de Italiaanse gerechten worden in een modern jasje gestoken. De gerechten verschillen van antipasti tot dolce, hebben het formaat van een tussengerecht en kosten tussen de vijf en vijftien euro. Polpette is gevestigd in een hoekpand aan de Croeselaan en de Groenendaalstraat.

Laatste loodjes

De sleutels van het pand heeft Morena inmiddels in handen en er wordt al volop geklust. Om de verbouwing af te kunnen maken, kan Morena naar eigen zeggen nog wel wat financiële hulp gebruiken. Je vindt hier meer informatie over het project en de crowdfunding.

Lees ook: 

Stiltecentrum hoog catharijne

Het Stiltecentrum in Hoog Catharijne blijft open

Ja, echt waar: midden in het drukke Hoog Catharijne vind je een heus Stiltecentrum, om precies te zi...

Bij de nieuwe Utrechtse lingeriezaak SuperBra kun je kiezen uit 96 maten

Voor de koffieliefhebbers: Lebkov & Sons is open op Utrecht CS

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.