Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meubels van Utrechtse bomen en meer moois: bij het nieuwe Courage krijgen spullen een tweede leven

Door Bonnie Dekkers 20 november 2020

Zin om je huis op te vrolijken? Of jezelf in een nieuwe outfit te hijsen? Sinds eind oktober vind je aan de Vondellaan een nieuwe winkel: pop-up warenhuis Courage. Je koopt er producten die Utrechtse ontwerpers een tweede leven hebben gegeven.  

De producten die je vindt bij Courage, zijn oude en ‘onbruikbare’ materialen omgetoverd tot iets wat meer waardevol en vaak zelfs mooier is dan hoe het was. Dit ‘afval’ dat normaal wordt weggegooid, heeft nu namelijk een nieuw leven gekregen. Ontzettend duurzaam dus! Gezicht achter de pop-up store Petra van Indigoraven vertelt ons: “Courage is een plek waar iedereen zijn of haar eigen kwaliteit kan laten zien. Zo is er een vrouw die van oude sieraden nieuwe sieraden maakt. Ook vind je bij ons meubels van Utrechtse bomen, die de gemeente heeft gerooid. Of denk aan nieuwe kleding die gemaakt is van oude kleding.” De makers hiervan komen grotendeels uit Utrecht.

Oud conciërgehuisje

Nummer 72 aan de Vondellaan is een voormalig conciërgehuisje. De plek is binnen een week van top tot teen getransformeerd tot ‘sfeervolle winkel, vol food, fashion en design.’ Tot en met eind december is de winkel van woensdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur open. Wat er daarna met de plek gebeurt? Petra: “We zijn wel bezig met ideeën voor na december, maar die moeten we nog uitwerken. We hebben al wel een horecavergunning aangevraagd, zodat je hopelijk straks ook koffie en lunch to go kunt halen.”

Lees ook:

Bellissimo! Bij het nieuwe Vegitalian bestel je vega(n) pizza’s en pasta’s

Spaghetti carbonara met plantaardige kaas en vegan bacon, pizza met pittige pompoen en een bowl met ...

Suster Bertken zat 57 jaar ingemetseld in de Buurtkerk: in deze online escaperoom ontdek je hoe dat was

Dag boeken, hallo kunst: de oude bibliotheek wordt een pop-up museum

Van grauwe muur tot bijzonder kunstwerk: Utrecht heeft er een nieuwe muurschildering bij

Namasté! De eerste yogawinkel van Utrecht gaat binnenkort open


Meer over Pop-up warenhuis Courage ontdekken?

Pop-up warenhuis Courage winkelen

Gesloten11:00 - 18:00

Vondellaan 72

Bekijk meer:winkelen
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.