Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koffiezaak 30ML aan de Zadelstraat verdwijnt en dit komt er voor in de plaats

Door Janine Guijt 13 januari 2021

We hebben goed nieuws én slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat 30ML aan de Zadelstraat verdwijnt. Maar daar staat tegenover dat er een nieuwe koffiezaak voor in de plaats komt: SL28. Zodra het weer kan, kun je er plaatsnemen voor koffie gemaakt van speciale bonen uit Kenia. Sinds dinsdag 12 januari kun je er terecht voor koffie to go. 

In 2018 opende koffiezaak 30ML – gevestigd aan onder meer het Vredenburg – een tweede filiaal aan de Zadelstraat. Daarna volgden er nog negen andere franchisevestigingen, ook buiten Utrecht.

Terug naar hoe het begon

Frans en Wendy Kooijman – de voormalige eigenaren van 30ML – kijken terug op mooie jaren, maar zijn er naar eigen zeggen toch achter gekomen dat ze geen types zijn om zo’n grootschalig bedrijf te runnen. “We hebben een passie voor koffie en zijn creatief. Daarom willen we weer terug naar de basis: klein en lokaal”, laten ze weten. De andere vestigingen van 30ML blijven bestaan en zijn open voor to go.

Die wens viel samen met het noodlot dat franchisenemer Eric trof, de eigenaar was van 30ML aan de Zadelstraat. Door corona heeft hij het hoofd niet boven water kunnen houden en moest de zaak sluiten. “Hij vroeg ons om de zaak weer terug te nemen”, aldus Wendy. “Dat hebben we gedaan. De Zadelstraat is zo’n toffe straat en locatie, die wilden we graag behouden.”

Tekst loopt door onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SL28 (@sl28_utrecht)

1+1=2

Dus ja, we raken een koffiebar kwijt in de Domstad, maar krijgen er ook weer een voor terug: SL28. Achter de bar vind je barista Julian van de Sande, die vorig jaar nog finalist was bij Latte Art Live, een wedstrijd voor latteartkunstenaars. Hij schenkt maar wat graag een kop specialty koffie to go in. Wat dat betekent? Er zijn criteria opgesteld waar een ‘speciality coffee’ aan moet voldoen. Koffie wordt aan de hand van deze criteria beoordeeld en krijgt een aantal punten (van 0 tot 100). Scoort een koffie 80 of meer punten, dan mag je het ‘speciality coffee’ noemen.

En de naam? Die verwijst naar de koffiesoort waar Frans, Wendy en Julian mee werken. “Het is een koffievariëteit uit Kenia waar wij groot fan van zijn: goede, fruitige koffie.”

Lees ook:

Thom Broekman trouwpak

(S)he said yes! Hier in Utrecht moet je zijn voor het perfecte trouwpak

Als je gaat trouwen wil je er natuurlijk op je paasbest uitzien en daarvoor is een goed pak essentie...

Nieuw in Utrecht: Noël en Maikel openen modewinkel Mason

Horecanieuws: burgerrestaurant Ter Marsch & Co komt naar de binnenstad van Utrecht

Deze nieuwe winkels en restaurants openen in 2021 in Utrecht

Er opent deze week een pop-up wijnwinkel aan de Voorstraat

Deze toffe winkels en horecazaken openden in 2020 in UtrechtMeer over SL28 ontdekken?

SL28

koffiebars

Zadelstraat 11, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.