Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Keuken & Deli wordt Bistro Gare du Sud: “Het is tijd voor iets nieuws”

Door Liselotte Idema 18 oktober 2016

In augustus sloot Kasper Visser zijn zaak Keuken & Deli. Na een flinke verbouwing opent hij maandag 24 oktober Gare du Sud, een gloednieuw restaurant in het mooie pand aan de Oosterkade. “Gare du Sud is een laagdrempelige bistro die toegankelijk is voor iedereen die gewoon lekker wil eten.”

Vijf jaar lang zat Keuken & Deli aan de Oosterkade. De specialiteit van het restaurant was kip van het spit. Kasper Visser: “We waren toe aan verfrissing. In het weekend zaten we standaard vol, maar door de weeks werd het rustiger. Dan merk je dat je toe bent aan iets nieuws, dat je mee moet met de tijd.” Dus hij sloot de zaak en bedacht iets nieuws.

Rigoureuze verbouwing

Het roer moest om, en flink ook. “Als je een zaak wilt veranderen moet je niet ‘even’ de muren rood schilderen en de tafels anders neerzetten. We hebben het rigoureus aangepakt. Er is flink verbouwd, echt alles is anders. Mensen die wel eens bij Keuken & Deli zijn geweest herkennen het niet meer terug.”

Het voormalige pand van Deli & Keuken is de laatste weken grondig verbouwd. Foto: Keuken & Deli
Het voormalige pand van Deli & Keuken is de laatste weken grondig verbouwd. Foto: Keuken & Deli

Eten op niveau voor een schappelijke prijs

Volgens Visser is zijn nieuwe zaak het antwoord op wat er in andere steden ook gebeurt; op niveau eten voor een schappelijke prijs. “Het grote verschil met andere Utrechtse restaurants die dat ook proberen is onze chefkok Jeroen Robberegt. In 2007 sleepte hij als eerste en enige chefkok in Utrecht bij Karel V een Michelinster in de wacht. Zijn signatuur komt terug in de gerechten.”

Michelinster? Nee bedankt!

Op een Michelinster aast de ondernemer trouwens niet. “Daar willen we ver van weg blijven. Zo’n ster schept verwachtingen die wij niet willen. Mensen denken dan snel aan net gedekte tafels en andere etiquette. Dat willen we niet, Gare du Sud is een laagdrempelige bistro die toegankelijk is voor iedereen die gewoon lekker wil eten.”

Hoe het er van binnen uit ziet, kunnen we nog niet laten zien. Tot de opening op maandag 24 oktober wordt er nog met man en macht gewerkt aan de spiksplinternieuwe zaak.Meer over Gare du Sud ontdekken?

Gare du Sud

restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 00:00

Oosterkade 30, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.