Binnenkort in Utrecht: er komt een horecazaak met terras op het dak van The Wall
Een paar maanden geleden vertelden we je al over Liemès, het nieuwe restaurant in The Wall aan de A2. Het...
Wat krijg je als een sommelier en topchef de handen ineen slaan en samen een horecazaak openen? Juist, een wijnbar en restaurant op niveau. Glenn van Limbeek en Wim Dankers gaan het avontuur aan. Onder parkeergarage De Snip openen zij dit jaar de deuren van Roemer.
Het zal nog wel even duren voordat het zover is, want het pand is gloednieuw en wordt dus casco opgeleverd. Dat betekent een flinke verbouwing. “Wij hopen deze zomer open te gaan, maar we houden er rekening mee dat dit pas september gaat worden”, laat Glenn weten.
Wat je van Roemer kunt verwachten? “Het wordt een laagdrempelige wijnbar en restaurant, waar verrassende wijnen samenkomen met gerechtjes van bijpassende elegantie”, laten de heren weten. De horecazaak krijgt ook een terras. Binnen wordt de ruimte opgesplitst in restaurant en wijnbar. In het restaurant draait het allemaal om ‘fine dining met een lage drempel’. Je eet er straks een driegangenmenu voor € 39,- of een zesgangendiner voor € 70,-, waarbij je al dan niet kiest voor een bijpassend wijnarrangement.
Tekst loopt door onder de foto’s.
Plaatsnemen in de wijnbar kan ook. Hier kies je uit een van de tientallen wijnen of voor champagne van de champagnekar: “De beginnende wijndrinker wordt meegenomen op ontdekkingsreis. De ervaren wijndrinker vindt bij ons toppers en verrassingen met een goed verhaal. Bij die wijnen bestel je hoogstaande hapjes die tussen de € 7,50 en € 12,50 zullen kosten. Ook op de kaart: oesters, hammen en kazen. En ben je niet zo’n wijndrinker, dan kun je ook een lokaal gebrouwen biertje bestellen.
In onze gids
Nu geopend
Nu geopend
Populaire rubrieken