Tof! Hier opent Marie-Stella-Maris een winkel in Utrecht
Hou jij van parfums en natuurlijke verzorgingsproducten? Nou, dan ga je nu even helemaal uit je dak. Want binnenkort open…
Bij het woord kebab denk je vast aan de snackbar waar de medewerkers met een snijmachine plakjes afsnijden van het dönerkebabspit. Wist je dat dit niet altijd van vlees hoeft te zijn gemaakt? Bij Karma Kebab zijn ze ervan overtuigd dat de maaltijd net zo lekker plantaardig smaakt. En daarvan kun je smullen in hun nieuwe Utrechtse zaak die nu officieel is geopend aan de Kanaalweg 50, op de plek van het voormalig fietsdepot.
‘Wat is nou de ultieme, duurzame, future proof festival snack?’ Die vraag stelde Lowlands in 2018 aan Karma Kebab. Hun antwoord luidde: Karma Kebab, lokaal geproduceerde kebab op basis van knolselderij. “Verse pita eromheen, ongeëvenaarde knoflooksaus erover, en je hebt een hap waar zelfs de meest doorgewinterde carnivoor van gaat watertanden”, schrijven ze op hun website. “Zo lieten we rijen vol hongerige festivalgangers ervaren hoe lekker de plantaardige variant kan zijn.”
Met hun vegan kebab willen ze de rest van Nederland veroveren. En dat lukt aardig: inmiddels vind je ze niet alleen op festivals, maar ook op Thuisbezorgd, hun eigen webshop en in de supermarkt. Een eigen zaak, die was er alleen nog niet. Nu wel. In Utrecht. Je kunt er smikkelen in het restaurant met bar van vierhonderd vierkante meter. Is het lekker weer buiten? Dan kun je je kebab opeten op het dakterras (opent naar verwachting volgend jaar). Uitgegeten? Ga dan los in de grote eventspace met botsauto’s, een automatiek en een dj-booth. Daarnaast kunnen er hier evenementen organiseerd worden. Verwacht vintage kledingmarkten, culturele voorstellingen en bedrijfsevenementen en een rollerskate disco.
“Of je nu komt om weer echt even tijd voor elkaar te maken, ouderwets met elkaar te spelen of gewoon een avond flink doorzakken: kebab komt altijd aan het begin of einde van een legendarische avond. En die avond willen wij voor je faciliteren”, aldus Hidde Stolwijk, een van de initiatiefnemers.
Lees verder onder de foto’s >
In het restaurant vind je een uitgebreide kaart met de plantbased Karma Kebab als basis. Het restaurant is ingericht met lange, houten tafels en gezellige zithoeken. Dankzij de ruime, open keuken kunnen gasten zien hoe de gerechten worden bereid. De bar is het centrale punt van het restaurant, waar aan geborreld en gegeten kan worden. Het interieur is ‘rauw, speels en eigentijds, waarbij het oorspronkelijke karakter van het gebouw zoveel mogelijk intact is gelaten’, zo lezen we in een persbericht.
Je kunt bij Karma Kebab elke donderdag en vrijdag van 15.00 tot 00.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 00.00 uur je tanden zetten in plantaardige kebab.
In onze gids
Nu geopend
Populaire rubrieken