Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit oude seinhuisje in Tuindorp wordt een horecazaak

Door Janine Guijt 9 september 2019

Aan de Eykmanlaan in Tuindorp staat een vervallen seinhuisje dat al jaren niet in gebruik is. Maar daar komt binnenkort verandering in. Renske van Kooten en Floor van Gurp gaan het gebouw omtoveren tot horecazaak.

Tosti’s en muziekles

Alhoewel de Blauwkapel – zoals het seinhuisje heet – er wat vervallen uitziet, is de omgeving rondom het gebouw allesbehalve troosteloos. “Het seinhuis staat midden in speeltuin de Pan, dé perfecte locatie. We kunnen lekker veel samenwerken met de wijk en er op die manier voor zorgen dat het seinhuis echt een buurtfunctie krijgt’’, legt Floor uit in het AD Utrechts Nieuwsblad. Ze wijst van beneden naar boven. “Het pand heeft twee etages: een begane grond waar we koffie, tosti’s en broodjes kunnen serveren en een bovenruimte die we kunnen gebruiken voor buurtactiviteiten. Denk aan een muziekles voor kinderen uit de wijk, of een activiteit voor ouderen’’, vult ze aan.

Renske en Floor runnen samen al horecazaak Meneer Peer. Over een jaar hopen ze de deuren van hun tweede horecazaak in het seinhuisje te kunnen openen. Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Ook nieuw in Utrecht:

Deze zaken hebben we er sinds augustus 2019 bij in Utrecht

We kregen er in de maand augustus 2019 weer een aantal nieuwe tentjes bij in Utrecht. We zetten alle...

Decathlon opent 16 oktober in het centrum van Utrecht

Pop-up restaurant op een bijzondere plek: binnenkort kun je eten op een fort in Utrecht

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.