Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze voormalige prostitutieboot is nu een kroeg: ‘Dit was al jaren onze wens’

Door Janine Guijt 6 oktober 2020

Zandpadboot 122 diende jarenlang als één van de prostitutieboten aan het Zandpad. Tegenwoordig ligt het gevaarte op het droge en bestel je er een biertje. Boot 122 is sinds 19 september namelijk een kroeg.

Vreemde tijd

Je vindt de boot op de kade in de oude industriehaven bij culturele vrijplaats de Nijverheid, een plek in het Werkspoorkwartier met ateliers, een gezamenlijke werkplaats, een podium, café en meer. Utrechters Eelco Bosman en Carlos Kok haalden via crodwfunding genoeg geld op om hun droom te financieren. “Het is wel een wat vreemde tijd om hiermee te starten”, vertelt Carlos Kok in een persbericht. “We zullen ons nu wel even door de eerste periode heen moeten manoeuvreren. Maar ja, we hebben na twee jaar van voorbereiding toch heel veel zin om onze klanten te ontmoeten.” Beiden waren eerder actief bij andere Utrechtse horeca. “Maar een eigen kroeg waar we zelf achter de toog staan, dat was al jaren onze wens. Een paar jaar geleden zei ik zoiets tegen Eelco, al 25 jaar een goede vriend en, geloof het of niet, hij bleek precies hetzelfde te denken.”

Het was een fijne eerste dag.Na tijden weer achter de bar bier en onzin verkopen en de muziek bepalen.Zien we jullie morgen ook? Om 14:00u gaat de deur weer open

Posted by Boot 122 on Friday, 18 September 2020

Zelfgemaakte dranken

Het meeste dat Boot 122 schenkt is zelfgemaakt. Carlos en Eelco kiezen daarbij voor minder bekende bieren in bijvoorbeeld Britse en Duitse stijl. “IPA’s zijn er al genoeg. Wij schenken nu bijvoorbeeld Schwarzbier, op eigen recept gebrouwen bij Maximus. Na verloop van tijd gaan we helemaal over op zelfgemaakt bier, maar ook op zelfgemaakt gedestilleerd en zelfs frisdranken. Nu hebben we alcoholarm gemberbier als een mooi voorbeeld van het laatste.”

Lees ook:

Geheim of niet: bij dit Utrechtse café vind je nu een heuse speakeasy

Heb jij weleens gehoord van een speakeasy? Hiermee wordt een plek bedoeld waar illegaal alcohol word...

Sneak preview: binnenkijken in het nieuwe restaurant Hemel & Aarde van chef-kok Vito Reekers

Ho, ho, ho! Binnenkort opent er een kerstwinkel aan de Steenweg

Grand café Luden sluit de deuren, The Streetfood Club opent er een pop-up restaurant

Nieuwe restaurants en winkels: deze zaken hebben we er sinds september 2020 bij in UtrechtMeer over Boot 122 ontdekken?

Boot 122

cafés

Vandaag gesloten

Nijverheidskade 12, Utrecht

Bekijk meer:cafés

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.