Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De bezorgdienst van Smulders Kookt wil je testen en dit is waarom

Aangeboden door Smulders Kookt 8 februari 2019

Het is misschien wel één van de leukste Utrechters die we kennen: Shamida Smulders. Deze stoere ondernemer besloot vijf jaar geleden om ons stadsie blij te maken met haar passie voor koken. Lange tijd stond ze met een bakfiets vol gezonde afhaalmaaltijden op het Jaarbeursplein. Inmiddels is haar bedrijf Smulders Kookt uitgegroeid tot een bezorgdienst.

Crowdfundingactie geslaagd!

Je komt thuis van een dag hard werken, ploft op de bank en hebt geen energie meer om nog iets lekkers te koken. Het is een scenario waar veel hardwerkende Utrechters zich in herkennen. Het bracht Shamida op het idee om verse maaltijden te gaan bereiden voor zichzelf én anderen. Vier jaar lang stond ze met haar geliefde bakfiets op het Jaarbeursplein en verkocht ze maaltijden die je alleen nog even moet opwarmen. Afgelopen jaar startte Shamida een crowdfundingactie om van haar afhaaldienst een bezorgdienst te maken. In korte tijd haalde ze een bak(fiets) geld op en inmiddels draait haar nieuwe business op volle toeren.

Smulders Soulfood

De verse maaltijden die je bestelt bij Smulders Kookt, zijn het best te omschrijven als ‘bourgondisch, verfijnd en van hoge kwaliteit’. Dat komt omdat Shamida gezond en lekker koken belangrijk vindt. Ze vertelt: “Ik gebruik scharrelvlees en zorg ervoor dat er in iedere maaltijd genoeg groente zit.” Maar ook verantwoord ondernemen is voor haar belangrijk. “Bestel je een maaltijd bij Smulders Kookt, dan eet je een maaltijd met ingrediënten van lokale, kleinschalige ondernemers. In die producten zit zoveel liefde en de kwaliteit is verslavend hoog”, vertelt Shamida. “Proef maar, dan begrijp je wat ik bedoel!”

Tekst gaat verder onder de foto

Smulders Kookt Utrecht

Verse maaltijden thuisbezorgd

Op de menukaart van Smulders Kookt bezorgservice staan iedere werkdag weer nieuwe gerechten, maar het idee is hetzelfde. Shamida vertelt: “We hebben altijd twee warme maaltijden op het menu staan; eentje met vlees, de ander vegetarisch. Ook staat er altijd een vegetarische quiche op het menu. De soep is veganistisch en de maaltijdsalade is koolhydraatarm en bevat standaard drie- tot vierhonderd gram groenten. Ook is er iedere dag een verrukkelijk dessert.” Al dat lekkers ziet er zo uit:

Tekst gaat verder onder de foto’s

Bestellen en smullen maar

Honger gekregen? Dat komt goed uit! Smulders Kookt bezorgt iedere werkdag verse maaltijden. Het werkt zo: Je bestelt een dag van tevoren (dat kan tot 00.00 uur) en geeft door waar en wanneer je de maaltijd wilt laten bezorgen (vanaf 15.00 uur, binnen het bezorggebied). Het enige wat je vervolgens nog hoeft te doen, is de maaltijd opwarmen. Zin om morgen lekker te eten? Klik dan op de oranje button onder dit artikel.


Meer over Smulders Kookt ontdekken?

Smulders Kookt restaurants en horeca

Geopend09:00 - 18:00

Zevenwouden 216, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.