Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De beroemde schoorsteen van Douwe Egberts maakt plaats voor een nieuw exemplaar

Door Bonnie Dekkers 10 december 2019

Rijd je regelmatig over de Gele Brug de stad in of uit, dan is de ongeveer zestig meter hoge schoorsteen aan de Keulsekade met het rode DE-logo niet te missen. Helaas maakt de iconische schoorsteen binnenkort plaats voor een nieuw exemplaar. Een aantal onderdelen is aan vervanging toe en daarom wordt de huidige blikvanger gesloopt. Niet getreurd: de vertrouwde geur van koffie blijft.

Aantal onderdelen is aan vervanging toe

Edith Janssen, woordvoerder van Jacobs Douwe Egberts, vertelt: “De schoorsteen voldoet nog wel aan alle gestelde eisen, maar nu een aantal onderdelen moet worden vervangen, is ervoor gekozen om een nieuwe te plaatsen.” Het ontwerp voor de nieuwe schoorsteen komt van het Brabantse architectenbureau Hooper. Afgelopen zomer werd het eerste voorstel van het bureau niet goedgekeurd door de gemeente. Er moest in dat ontwerp meer aandacht komen voor het leidingwerk. Er is een aangepast ontwerp gemaakt en bij de gemeente is nu een vergunning ingediend voor de vervanging.

De nieuwe pijp wordt wit en net zo hoog als de huidige. Ook keert het DE-logo terug. De geur van koffie, die je afhankelijk van de windrichting in verschillende delen van Utrecht ruikt, blijft gelukkig ook.

Bron: AD Utrechts Dagblad

Meer nieuws uit Utrecht:

fietsen vredenburg

Hier komen deze maand nog honderd nieuwe parkeerplekken voor fietsen

Wanneer je aan Utrecht denkt dan denk je aan fietsen, want er wordt hier heel wat afgefietst. Al die...

Nieuwe woningen, kantoren en een dakpark: de Jaarbeurs gaat compleet op de schop

Pand Hudson’s Bay wordt waarschijnlijk deels omgebouwd tot kantoorruimte

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.