Restaurant Blauw Grond sluit de deuren: ‘Het was een rollercoaster met heel veel ups en downs’
Jarenlang droomde Frank Renfurm ervan om op een dag een Surinaams restaurant in Utrecht te beginnen. In het najaar van…
Utrecht is een horecazaak rijker! En wat voor één: een foodbar geïnspireerd op blue economy (duurzaam gebruik van de zee). Bij Blue Bar1 aan de Donkere Gaard schuif je sinds dinsdag 22 februari aan voor vis uit Hollandse wateren, een burger van zeewier geoogst aan de Nederlandse kust en meer.
Je vindt de nieuwe foodbar aan de Donkere Gaard 2, in het pand waar Verde Marone was gevestigd. De eigenaren van de nieuwe zaak zijn Katy en Ron Okhuisen, die ook het gezicht achter restaurant Goesting zijn. Blue Bar1 is een plek waar je volgens Katy ‘de hele door door kunt genieten van het beste uit de Noordzee en binnenlandse wateren: zowel schaal- en schelpdieren als Noordzee-vis, zilte groenten en zeewier’.
Lees verder onder de post >
‘Plantbased comfortfood‘ vat volgens Katy het beste samen wat je veel op de menukaart ziet. Zo bestel je hier vis en vegan burgers, kroketten, soep, een broodje Noordzee (Lobster roll) en zelfs een seawharma, een plantbased shoarma van zeewier. ”Lekker, gezond en ‘planetproof’ kan zeker samen gaan, en we zien het als onze missie om dit op de kaart te zetten.”
Om de juiste producten te ontwikkelen en aan te bieden werkt het duo samen met partners, van visser tot zeewierboer, die dezelfde visie delen. ”Met Blue Bar1 geven we vorm aan een lang gekoesterd plan, zeker ook vanuit een ideologische missie, en vanuit onze ervaring als ondernemers. Uiteraard doen we dit samen met ons netwerk van lokale creatievelingen en leveranciers”, aldus Katy.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken