Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij het nieuwe Utrechtse restaurant KARAF eet je wereldberoemde cheesecake

Door Redactie indebuurt Utrecht 14 juni 2019

Eerder deze maand opende restaurant KARAF Food & Drinks aan de Korte Jansstraat. Je komt er voor ontbijt, lunch, diner én je bestelt er de wereldberoemde cheesecake van de Amerikaanse keten The Cheesecake Factory.

Indebuurt-redacteur Janine heeft het er nog regelmatig over: de cheesecake die ze bij restaurantketen The Cheesecake Factory in Amerika at: een enorm stuk met cookie dough vulling. The Cheesecake Factory is in de jaren ’50 opgericht door de Amerikaanse Evelyn Overton. Evelyn maakte een taart voor de werkgever van haar man. Dat baksel viel nogal in de smaak en dus besloot ze een bakkerij met de naam The Cheesecake Factory te openen. Anno 2019 is The Cheesecake Factory een restaurantketen en zijn er wereldwijd 194 vestigingen, waar je er meer dan 35 soorten cheesecake kunt bestellen. Maar helaas, de keten zit nog niet in Nederland.

View this post on Instagram

Do you see the pineapple? 🍍

A post shared by KARAF Food & Drinks (@karafoodrinks) on

Nooit meer een andere cheesecake

Gelukkig kun je zo’n heerlijk stukje taart wél bestellen bij het nieuwe restaurant KARAF aan de Korte Jansstraat. Je vindt het restaurant sinds begin deze maand op de plek waar eerst Bar Beton zat. De eigenaren zijn – net als redacteur Janine – verliefd geworden op de taarten van The Cheesecake Factory. “Tijdens onze reis naar Dubai hebben wij het restaurant ontdekt. Na een paar smaken te hebben geproefd, hebben we besloten nooit meer een andere cheesecake te willen”, lezen we op de website van KARAF. “Daarom waren wij ook blij verrast toen we The Cheesecake Factory tegenkwamen op de jaarlijkse Horecabeurs. Deze overheerlijke cheesecakes serveren wij nu ook in ons restaurant zodat jullie hiervan kunnen genieten.”

Van flammkuchen tot entrecote

Overigens is het niet alleen cheesecake wat de klok slaat bij KARAF. Je komt er ook voor lekkere broodjes, flammkuchen, verschillende soorten carpaccio’s en warme dinergerechten zoals dorade, entrecote en gevulde aubergine.

KARAF 2

De eigenaren van KARAF zijn niet nieuw in de horecawereld. Eerder runden ze al de restaurants Het Zuiden, de Eetkamer, Artisjok en Loof. Tot 2016 waren ze de eigenaren van restaurant KARAF op de Lange Nieuwstraat 71 (waar je nu Syr vindt). Dat restaurant sloot in 2016. Nu is KARAF nummer twee dus een feit.

Ook nieuw in Utrecht:

Pizza zoals je ‘m alleen in Napels proeft: Pizza Beppe Quattro aan de Hardebollenstraat is open

Wat wordt de Hardebollenstraat toch een leuke plek! Vorige week vertelden we je over Life's a Peach ...

Maher vluchtte van Syrië naar Nederland en opent nu zijn tweede kapsalon in Utrecht

Nieuw aan de Oudegracht: restaurant Tante Sinkel Festival KitchenMeer over KARAF Food & Drinks ontdekken?

KARAF Food & Drinks


Geopend09:00 - 22:00

Korte Jansstraat 13-15, Utrecht

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.