Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bierdrinkers, opgelet! We krijgen er een nieuw proeflokaal bij in Utrecht

Door Janine Guijt 17 september 2019

Biermerk vandeStreek opende tweeënhalf jaar geleden een brouwerij in Overvecht. Binnenkort wordt die locatie uitgebreid met een eigen proeflokaal. Je kunt er ieder weekend terecht om te genieten van een goed glas bier, een portie bitterballen en een spelletje.

“Al sinds we in 2017 de brouwerij in Overvecht openden, hebben we plannen om in dit pand ook horeca te bedrijven. Nu we dat eindelijk gaan doen, zijn we de eerste plek in dit deel van de stad waar je samen kan genieten van een goed glas bier, een spelletje en een portie bitterballen”, vertelt Ronald van de Streek, één van de twee broers die de brouwerij oprichtten.

Vers bier

Wat je kunt verwachten van het proeflokaal? Ronald vertelt: “Een goed gevulde spelletjeskast, barfood en natuurlijk heel veel lekker bier.” Broer Sander vervolgt: “Vers bier vooral, want we kunnen bier tappen dat pas een uur daarvoor uit de tank is gekomen. De inspiratie hiervoor hebben we opgedaan in Amerika, daar heeft bijna elke craft-brouwerij wel een eigen taproom waar je vers bier van de tap drinkt met uitzicht op de ketels waarin ze gebrouwen zijn. Dat wilden we in onze eigen brouwerij ook.”

Daarnaast geven de broers elke zaterdag een rondleiding door de brouwerij en is het mogelijk om bijvoorbeeld je verjaardag in het proeflokaal te vieren.

Foto: vandeStreek Bier
Foto: vandeStreek Bier
Foto: vandeStreek Bier

Openingsweekend

Op 11 en 12 oktober wordt de opening van het proeflokaal gevierd. Tijdens dit weekend kan je als eerste het bier uit een van de zestien gloednieuwe tapkranen zien stromen. Beide dagen is er een XXL-spelletjeshoek voor groot en klein, live DJ’s en kunnen alle bezoekers met elkaar een nieuw vandeStreek-etiket ontwerpen.

Het openingsweekend vindt plaats op vrijdag 11 oktober van 16:00 tot 23:30 en zaterdag 12 oktober van 13:00 tot 23:30 uur.

Lees ook:

Bierbrouwerij Utrecht

8 x bierbrouwerijen in Utrecht

Wat is er lekkerder dan een koud biertje? Een koud biertje gebrouwen in Utrecht! Onze stad kent een ...

Cheers! 6 x bierproeverij in Utrecht


Meer over Bierbrouwerij Vandestreek ontdekken?

Bierbrouwerij Vandestreek brouwerijen

GeopendHele dag

Ontariodreef 43, Utrecht

Bekijk meer:brouwerijen
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.