Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bar Stadstuin: nieuwe hotspot om te zonnen, dansen, drinken en eten

Door Anne-Meike van den Berg 18 juli 2017

De Stadstuin aan de Europalaan staat nu vooral bekend als een werkplek waar je ook een broodje kunt eten of biertje kunt drinken. Grote kans dat dat binnenkort precies andersom is. Vanaf augustus kun je namelijk terecht in de gloednieuwe Bar Stadstuin. En de plannen voor die vernieuwde horecaspot klinken héél goed!

Op de vraag wat ze precies van plan zijn met het horecagedeelte van De Stadstuin, antwoordt manager Stijn Koppelman: “Wij zelf eigenlijk niet zoveel.” We moeten bij Aster van Laere zijn voor de nieuwe plannen. Deze 21-jarige horeca-onderneemster en sommelier is verantwoordelijk voor Bar Stadstuin, dat in augustus open gaat.

Streetfood en bijzondere whisky’s

“De Stadstuin ligt op een prachtige locatie en heeft een terras van 240 vierkante meter”, vertelt Aster. “Het is de perfecte plek om iets heel tofs neer te zetten.” En dat het tof wordt, geloven we meteen als Aster meer vertelt over Bar Stadstuin. “We zijn straks zeven dagen in de week open voor avondeten en in de weekenden ook voor lunch. Op de kaart vind je streetfoodhapjes – denk aan ceviche, miniburgers en taco’s – met bijpassende wijnen. We gaan cocktails en speciale biertjes schenken en krijgen een mooie whiskykaart. Heel belangrijk is dat alles goed betaalbaar is.”

Plantjes stekken

Goed, hoe zit het met de inrichting? Aster, lachend: “Ik ben op dit moment heel druk bezig met plantjes stekken. Er komt namelijk een groene wand met 120 planten. Verder wordt eigenlijk alles aangepakt: de keuken, het strandgedeelte, het terras en de hele inrichting. En we krijgen een grote muurschildering.” Ohja, er worden straks ook nog allerlei leuke evenementen georganiseerd bij Bar Stadstuin. Wij zijn overtuigd en zetten 1 augustus vast in de agenda – dan gaat de nieuwe hotspot open.

[mc4wp_form id=”21414″]Meer over De Stadstuin ontdekken?

De Stadstuin

cafés

Gesloten09:00 - 23:00

Europalaan 20, Utrecht

Bekijk meer:cafés

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.