Restaurant Noir gaat woensdag open en zo ziet het eruit

Door Anne-Meike van den Berg 14 mei 2018

De deuren van Noir aan de Lange Nieuwstraat gaan bíjna open: vanaf woensdag 16 mei kun je terecht bij dit nieuwe restaurant. Wij mochten vast langskomen om de nieuwe zaak te bewonderen en heel veel van de menukaart te proeven en ohlala, dat werd een heel fijn Frans feestje!

Arnaud & Raoul

noir-utrecht
Arnaud (links) en Raoul.

De mannen achter Noir zijn geen onbekenden in de Utrechtse horecawereld: meer dan vijf jaar hebben Arnaud Verbeek en Raoul Witteman samengewerkt bij restaurant C’est Ça, Raoul als eigenaar/chef en Arnaud als sommelier/bedrijfsleider. “We delen de passie voor lekker eten en goede dranken en die willen we met zoveel mogelijk mensen delen. Nu is het tijd dit uit te dragen in een nieuw restaurant: Noir”, vertelden de Utrechters eerder aan ons. Raoul gaat zich vooral op de achtergrond bezig houden met Noir en blijft zich verder richten op C’est Ça; Arnaud gaat zich volledig storten op de nieuwe zaak.

Alles is Noir

Noir zit aan de Lange Nieuwstraat, in het pand waar eerst Simple. zat (Simple. is verhuisd naar de Domstraat). Als we de lange, smalle zaak binnenstappen, moeten onze ogen even wennen. De vloeren, de muren, de plafonds en de meubels: alles is donker. De enorme bar van donker hout en koper valt meteen op, net als het hoge plafond waar via de dakramen prachtig licht door naar binnen valt. En dan is er nog de grote open keuken helemaal achterin de zaak, waar je aan hoge tafels langs de muur ook kunt eten.

noir-utrecht-6

Parijse jazzbar

Het idee was om van Noir een restaurant te maken met de sfeer van een Parijse jazzbar uit de jaren twintig van de vorige eeuw, en dat is gelukt. Aan de muren hangen zwart-wit foto’s van Parijs en oude trompetten en saxofoons. En uit de speakers klinkt – uiteraard – zachte jazzmuziek. We zoeken een plekje aan de bar en bekijken de menukaart. Daarop staan ‘chique ordinaire gerechten gebaseerd op de oude Franse keuken’. Denk aan rillettes (van varken met canapé of van witvis met tomatensalsa), bouillabaisse en geroosterde artisjok. Er is ook veel ruimte voor bijzondere wijnen en andere dranken. En het toetje? IJs van Roberto!

noir-utrecht-23
Het toetje: ijs van Roberto Gelato!

Très bonnes!

Hoe het smaakt? Très bonnes! Als je van de Franse keuken houdt, dan zit je goed bij Noir. Ook worden we heel blij van de warme sfeer, de vriendelijke bediening en de bevlogenheid waarmee Arnaud de wijnen inschenkt. Wij zeggen: trek je mooiste jurk aan, stift je lippen en op naar Parijs! Noir gaat woensdag 16 mei open.

noir-utrecht
Opmerkelijk

WOW! De crowdfunding van restaurant Noir was binnen drie (!) dagen gehaald

Vorige week vrijdag schreven we dat er aan de Lange Nieuwstraat een gloednieuw restaurant ko...
Anne-Meike van den Berg - Geplaatst op 13 februari 2018

Restaurant Noir restaurants en horeca

Lange Nieuwstraat 88, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca